Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åtteåring ønsket av Barca, Real og Atletico, omtales som «den nye Messi»

Sjekk ut argentinerens fantastiske ballbehandling.

(Dagbladet): Argentina er et land med en stolt fotballtradisjon. VM har blitt vunnet to ganger, mens Copa América-trofeet har blitt med hjem til Buenos Aires hele 14 ganger.

Også flere av verdens beste fotballspillere gjennom tidende kommer fra hjemlandet til Evita. Størst av dem alle er kanskje Diego Maradona, som enn så lenge regnes som tidendes beste sammen med brasilianske Pelé.

Maradona har derfor i en årrekke blitt brukt som målestokk for nye, argentinske talenter.

Spillere som Ezquiel Lavezzi og Andres D'Alessandro har fått kallenavnet «den nye Maradona».

Storklubber i kø Også den kanskje beste av dagens argentiske fotballspillere, Lionel Messi, har tidligere blitt sammenlignet med mannen som brukte «Guds hånd».

Kanskje er den lille trollmannen på vei til å overta statusen som den beste argentiske fotballspilleren gjennom tidende, for det en han som brukes som sammenligning når et nytt supertalent nå er oppdaget.

Åtte år gamle Claudio Nancufil fra den byen Bariloche har nemlig fått tilnavnet «den nye Messi». Unggutten spiller for den lokale klubben Martín Güemes, men har allerede blitt oppdaget av storklubber som Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid.

Presidenten i Martín Güemes, Marcelo Ernalz, sier ifølge The Guardian at de tidlig så hvilket vanvittig balltalent han er.

- Da han startet å spille fotball som fireåring var han allerede på et annet nivå enn lagkameratene sine reint teknisk. Måten ballen sitter klistret til foten han, hvordan han bremser, stopper, sparker, scorer, skyter - helt fra han var liten har han hatt alle disse kvalitetene, sier Ernalz.

Hormonbehandling Og det er ikke bare den gubenådede teknikken som gjør at «Claudito» sammenlignes med Barcelona-spilleren. Også fysisk har han de samme utfordringene som Messi tidligere har hatt.

- Han er fysisk liten, og har de samme vekstproblemene som Messi hadde da han var yngre. Claudio får derfor hormonbehandling, sier Ernalz.

Manuel Otero, er sjef i det Barcelona-baserte PR-byrået Sueños Comunicaciones, og har allerede tatt på seg jobben med å representere stortalentet. Han kan avsløre at det står mange prøvespill for tur.

- På nyåret drar han til Europa for å prøve seg for Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid. I tillegg er River Plate interesserte, sier han ifølge The Guardian.

• Er «Claudito» den nye Messi, eller bare et PR-stunt? Se video øverst i saken, og si hva du mener i kommentarfeltet.

TEKNISK: Claudio Nancufil, her på trening hjemme i skilandsbyen Bariloche tidligere i uka, omtales som den nye Lionel Messi. Foto: REUTERS/Chiwi Gianbirtone/NTB Scanpix
TEKNISK: Claudio Nancufil, her på trening hjemme i skilandsbyen Bariloche tidligere i uka, omtales som den nye Lionel Messi. Foto: REUTERS/Chiwi Gianbirtone/NTB Scanpix Vis mer