Åtteåring slo hole-in-one for tredje gang

Gjennomsnittsgolferen må prøve i 24 år.

(Dagbladet.no): Det er de færreste golfere forunt å noensinne oppleve en hole-in-one - at ballen går rett i hullet direkte fra utslaget.

For åtte år gamle David Huggins fra engelske Ipswich begynner det å bli en vane. Nylig slo han sin tredje hole-in-one, og den første i en konkurranse, skriver East Anglian Daily Times.

Første gang var David bare fire år, to år seinere kom den andre.

Den engelske regionsavisa henviser til magasinet Golf Digest, som hevder at en golfer i gjennomsnitt må spille 24 år før hun eller han opplever en hole-in-one.

- Må trene

Det var på sjuende hull på Stonham Barns, et 96 meter langt par 3-hull, at David noterte sin tredje fulltreffer i en fortsatt ganske kort karriere.

Suksessen har imidlertid ikke gått til hodet på ham. For selv om drømmen er å bli like god som forbildet, vet han at det krever mye øvelse:


- Jeg ble kjempeglad. Handicapet mitt er på 28, men jeg vil forsøke å spille det ned så jeg må passe på og trene . Favorittspilleren min er Tiger Woods, og en dag håper jeg å bli like god som ham, men jeg vet at jeg må øve, sier han til avisa.

SÅ GLAD: Selv verdens beste golfer, Tiger Woods, blir revet med når han slår hole-in-one. Woods har klart det 18 ganger. Foto: Reuters/Scanpix
SÅ GLAD: Selv verdens beste golfer, Tiger Woods, blir revet med når han slår hole-in-one. Woods har klart det 18 ganger. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

En hole-in-one handler selvsagt om å få utslaget til å gå i riktig retning, men involverer også en stor porsjon flaks. Ifølge Wikipedia er sannsynligheten for at en amatørgolfer slår en hole-in-one én til 12 700. For en profesjonell golfer øker sannsynligheten til én av 3700 ganger.

Andre kilder opererer med andre beregninger - poenget er at det er temmelig sjeldne saker.

På første baneslag

Noen ganger handler det om nybegynnerflaks. Forrige onsdag tok 19 år gamle Erlend Helmersen baneprøven for grønt kort på Eiker golfklubb. Det første slaget på det første hullet endte rett i koppen, og han hadde allerede klart de poengene han trengte for å bestå prøven.

- Jeg er ikke så god, jeg er heldig, sa drammenseren til Nettavisen.

Tidligere i år slo Sheila Drummond (53) hole-in-one. Ikke så spesielt at en 53-åring omsider opplever det, kanskje? Nei, men med tanke på at Drummond er blind, er det heller ikke helt vanlig.

Har du spilt golf en stund uten å klare det ettertraktede lykketreffet? Fortvil ikke, det er aldri for seint. Elsie MacLean slo en hole in one på Bidwell Park-banen i våres - 102 år gammel.

• Har du en god hole-in-one-historie? Del den her:

UNG OG LOVENDE: Matthew Stuart fra Indiana, USA var bare fem år da han i 1998 slo hole-in-one på dette 79 meter lange hullet.
I BLINDE: Sheila Drummond slo hole-in-one i sommer. Hun er blind.
OLD-IN-ONE: 102 år gamle Elsie MacLean slo hole-in-one tidligere i år.