Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åttemålsthriller med tre røde kort

Chelsea og Villa lagde julefest.

Chelsea - Aston Villa 4-4

(Dagbladet.no): En utrolig keepertabbe av Petr Cech, tre røde kort, to straffespark, et praktfullt Sjevtsjenko-mål, et praktfullt Ballack-frispark, utlikning på overtid og fire Chelsea-baklengs på Stamford Bridge.

Chelsea - Aston Villa fortonet seg som vanvittig Premier League-progaganda, med en underholdningsverdi hjemmepublikummet neppe så maken til i José Mourinhos tid.

Gareth Barry satte punktum for festen da han utliknet til 4-4 på overtid. Da var det bare 19 spillere igjen på banen.

Aston Villa-manager Martin O\'Neill drar nok hjem til Birmingham med et smil om munnen, alt oppsummert. Men lenge så det ut til at Chelsea skulle bli påført sitt første hjemmetap på 72 kamper.

Sjevtsjenko-show

Villa så ut til å ha stålkontroll på kampen og ledet 2-0 da klokka passerte 45 minutter, etter to mål av Shaun Maloney. Det siste kom etter nok en fæl keepertabbe av Petr Cech, som så alt annet enn friskmeldt ut da han fomlet inn skuddet fra 17 meter.

Men Villa ble dobbelt straffet da Seth Knight felte innbytter Michael Ballack to minutter på overtid av 1. omgang. Ikke bare fikk Chelsea straffe, Knight fikk samtidig en tidlig dusj.

Åttemålsthriller med tre røde kort

Andrei Sjevtsjenko sendte Scott Carson feil vei, og plutselig levde kampen igjen.

Samme mann banket inn utlikningen med en kanon fra 20 meter fem minutter inn i 2. omgang, før han spilte fram Alex som trillet inn 3-2 til Chelsea 25 minutter før slutt.

Da trodde «alle» at Villa hadde fått nådestøtet. Men med én mann mindre styrte danske Martin Laursen inn 3-3 på et frispark etter 72 minutter - og det så ekstra lyst ut med tanke på bortepoeng da Ricardo Carvalho fikk rødt kort for en vill tofotstakling.

Cole utvist

Dramatikken var imidlertid på langt nær over ennå.

Tre minutter før full tid ble Joe Cole felt av Laursen på 17 meter, og Michael Ballack viftet vekk lagkameratene og la ballen til rette. Den utskjelte tyskeren tredde ballen rundt muren og inn i korthjørnet.

Der og da var oppreisningen for de to mest utskjelte Chelsea-stjernene, Ballack og Sjevtsjenko, nærmest total.

Men Villa slo tilbake enda en gang.

Åttemålsthriller med tre røde kort

Dommeren mente at Ashly Cole, som ikke hadde noen stor kamp, brukte hånda for å stanse en Villa-heading på streken. Til store protester måtte Cole inn i garderoben med Carvalho. Gareth Barry holdt hodet kaldt, fintet ut Petr Cech og gjorde hjemturen langt hyggeligere for den tilreisende Villa-fansen.

John Carew greide ikke å følge opp scoringen mot Manchester City sist, men hadde en fin assist til Maloney ved det første målet.

HANDS?: Det mente dommeren, som dømte straffe og viste ut Ashley Cole. Døm selv. Foto: REUTERS
HANDS?: Det mente dommeren, som dømte straffe og viste ut Ashley Cole. Døm selv. Foto: REUTERS Vis mer
<B>HEFTIGE PROTESTER:</B> Michael Ballack oppsøker dommeren etter at Aston Villa har fått straffe på overtid.
<B>SJEVA-SHOW:</B> Det lå an til å bli Andrei Sjevtsjenkos store dag, men til slutt endte det med poengdeling. Men kanskje har ukraineren fått sitt gjennombrudd i Premier League.
<B>CECH-BRØLER:</B> Tabben til Peter Cech på 0-2-målet sto ikke mye tilbake for Thomas Myhres tabber i Frankfurt.
<B>NESTEN HELT:</B> Her tror Michael Ballack at han er blitt matchvinner. Den gang ei.
<B>SATTE PUNKTUM:</B> Gareth Barry jubler foran fansen etter å ha utliknet til 4-4 på overtid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media