Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kombinasjonsrennet i Paralympics

Attenåring tok medalje i Paralympics

Jesper Saltvik Pedersen var gullfavoritt i kombinasjonrennet. Han leverte et kjempeløp i super-G, men fikk det ikke helt til å stemme i slalåmdelen.

MEDALJE: Jesper Saltvik Pedersen ledet i Super-G kombinasjonen for sittende under vinter-Paralympics, men det ble med bronse. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
MEDALJE: Jesper Saltvik Pedersen ledet i Super-G kombinasjonen for sittende under vinter-Paralympics, men det ble med bronse. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeongseon/ (Dagbladet): Det lå lenge an til norsk gull i kombinasjonsrennet i Paralympics tirsdag. Ingen klarte å levere opp mot Jesper Saltvik Pedersens (18) kjøring i super-G delen. Tiden ble 1.24.72, og nordmannen ledet derfor 36 hundredeler før franske Frederic François og 83 hundredeler før nederlandske Jeroen Kampschreur.

- Dette gikk veldig greit det, nå må jeg bare fortsette i slalåmdelen, sa Jesper Saltvik Pedersen til NRK.

Pedersen var positiv til luka ned til franskmannen.

- Vi har vært ganske jevne i slalåm det siste året, men det ser bra ut. Jeg har troa, sa han før løpet.

Pedersen fikk det derimot ikke helt til å stemme i slalåmdelen og måtte seg slått av både Kampschreur og François. Det ble bronsemedalje til attenåringen.

Slalåm

Japanske Suzuki kjørte et kjempeløp. Han passerte målstreken med tiden 2.28.65. Det så lenge ut til å holde, før Kampschreur kom på banen. Han gikk raskt i tet med tiden 1.25.55.

- Det er så imponerende det de leverer her, sier kommentator Kjetil Grinderud.

Franskmannen François kjørte inn bak nederlenderen.

Pedersen hadde 83 hundredeler å gå på før start. Han kom ikke like raskt i gang og tapte sekunder sammenliknet med Kampschreur. Det ble etterhvert en kamp om andreplassen, som franskmannen François tok.

Sjetteplass

Alpinøvelsen startet natt til lørdag. Jesper Saltvik Pedersen var eneste norske deltaker i utfor og endte på sjetteplass.

18-åringen hadde startnummer 14 i utfor sittende, og kjørte inn 2,71 sekunder bak amerikaneren Andrew Kurka som stakk av med gullet.

I super-G søndag kjørte han inn til fjerdeplass.

Plogen-utøveren har levert sin beste sesong i år. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt og er derfor storfavoritt i øvelsene i Paralympics.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!