Au da, Åge

Rosenborg må kanskje unnvære Åge Hareide i dagens kvartfinale mot Haugesund.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Etter å ha hatt ei marerittlang skadeliste blant spillerne sine, var det Åge Hareide selv som tok telling på gårsdagens trening. Hareide slo opp en gammel fotballskade.

- Ja, jeg sliter med en skiveutglidning i ryggen. Det kommer og går med ujevne mellomrom, sier Hareide til Dagbladet.

Kan ikke gå

Med store smerter i ryggen forlot han Lerkendal før treninga var ferdig i går ettermiddag. Og da Dagbladet pratet med ham seinere på kvelden, var det liten framgang å spore.

- Akkurat nå ligger jeg på sofaen og slapper av. Jeg klarer nesten ikke å strekke meg ut, og har store problemer med å gå. Så det blir nok en tidlig kveld. Ikke ser jeg på Champions League heller. Jeg orker ikke irritere meg over det en gang til, sier Hareide med en god porsjon selvironi.

Smertene er såpass store at Hareide tviler på om han blir med resten av gutta til Haugesund og kveldens kvartfinale i cupen.

- Jeg må se det an når jeg våkner. Akkurat nå ser det dårlig ut. Men jeg har fryktelig lyst til å være med. En kvartfinale i cupen opplever man jo maks en gang i året. Jeg har fått smertestillende, så vi får se hva det blir til, sier Hareide.

- Lå strak

Han har ingen faglige betenkeligheter med å bli værende hjemme i Trondheim. Han stoler på sine trenerkolleger.

- Ja, sportslig sett så er laget i de beste hender med Ola By Rise. Det er jeg overhodet ikke bekymret over. Det er mer det at jeg har veldig lyst til å være med på kampen selv. Jeg tror det blir gøy, og gleder meg.

Ryggplagene er ikke nye for Hareide.

- Jeg fikk liknende plager da vi var på La Manga i vinter med RBK, og jeg hadde det da vi var i Nederland før sesongstart. Mens jeg var i Brøndby fikk jeg det på en tur i Shanghai. Da lå jeg strak i over et døgn.

Blir Hareide hjemme i kveld, blir det i så fall første gang han «står over» en kamp for Rosenborg i sin karriere.

LEGESJEKK: Hareide måtte ta en prat med RBKs fysioterapeut Sigbjørn Hammer før han forlot banen, med kurs for sofaen.<P><!--/BTEK1--><!--BTEK2-->