HUFF, DA: Kåre Ingebrigtsen har fortvilt mer enn han har jublet i gruppespillet i Europa League. I kveld er det på’n igjen. Foto: NTB Scanpix
HUFF, DA: Kåre Ingebrigtsen har fortvilt mer enn han har jublet i gruppespillet i Europa League. I kveld er det på’n igjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Europa League

Au, da. Dette er ingen hyggelig trend

Kåre Ingebrigtsens statistikk i gruppespillet i Europa League: Null seire. Målforskjell: 4-16.

Rosenborg - FK Vardar, på Eurosport klokka 19.00

(Dagbladet): Vinn eller forsvinn! Det er utgangspunktet for Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg før kampen mot FK Vardar i Europa League i kveld.

Laget fra Makedonia trente på Lerkendal i går. Fra klokka 19.00 handler det bare om tre poeng for Ingebrigtsen.

Rosenborg-treneren begynner å få en tvilsom statistikk i Europa League. Dette er andre gang siden 2014 han leder laget i gruppespillet. Fasit etter sju kamper: Fem tap, to uavgjort og null seire. Målforskjell: 4-16.

Profilen Pål André Helland sier:

- Skal vi ta oss videre fra gruppa, må vi slå Vardar på hjemmebane. Men vi trenger støtte og hjelp fra publikum. Det er et bra lag.

Herjet med

Rosenborg fikk en verst tenkelig start på gruppespillet. Laget ble herjet med og valset over at Real Sociedad. 0–4 på Estadio Anoeta i San Sebastian er skrekksifre.

Og vel så ille: Spillet var pinlig dårlig. Bare i små perioder etter pause viste laget hva det er godt for.

MÅLFARLIG DANSKE: En Nicklas Bendtner i form kan kanskje pynte på Kåre Ingebrigtsens statistikk. Her fra Lillestrøm i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MÅLFARLIG DANSKE: En Nicklas Bendtner i form kan kanskje pynte på Kåre Ingebrigtsens statistikk. Her fra Lillestrøm i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Heller ikke Vardar fikk en bra start i sin første kamp i et europeisk gruppespill. Hjemme på Philip II Arena i Skopje ble Zenit St. Petersburg for sterke og vant 5-0.

- Det er første kamp på hjemmebane. Nå skal det angripes, sa kaptein Mike Jensen på en pressekonferanse i går.

- Mot Real Sociedad begynte vi å tvile på egne ferdigheter. Sånn kan vi ikke holde på. Vi må stole på oss selv.

Styrkeforholdet mellom lagene kan best illustreres slik: På UEFAs ranking over klubbene i Europa ligger Rosenborg på 165. plass. Vardar er nummer 270. Begge lag er naturligvis milevis bak Real Madrid som topper rankingen.

Elleve gull

I den makedonske serien, Prva Liga, ligger Vardar på tredjeplass etter seks kamper. Shkendija leder. Vardar har totalt elleve seriegull. Ett av dem stammer fra sesongen 1986/1987, den gang Makedonia var en del av Jugoslavia.

Lagets to toppscorere i serien er Tigran Barseghyan og Juan Felipe. De har tre mål hver.

På veien til gruppespillet slo laget ut både Malmö og den tyrkiske giganten Fenerbahçe.

238 kamper

Men erfaringen fra spill i Europa er svært forskjellig. For Rosenborg blir dette kamp nummer 238 i alle UEFA-turneringer. For Vardar blir det kamp nummer 66, men det er altså første gang laget er i et gruppespill.

Ingebrigtsen opplyser at både Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro og André Hansen er klare til oppgjøret. De har slitt med skader.

- Den eneste usikre er Helland, opplyste Rosenborg-treneren på pressekonferansen i går.