<strong>KOLLISJON:</strong> Bilen til Petter Northug braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. En av de to som skal ha vært i bilen stakk av. Politiet mistenker promillekjøring. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KOLLISJON: Bilen til Petter Northug braste inn i autovernet i general Bangs vei i Trondheim tidlig søndag morgen. En av de to som skal ha vært i bilen stakk av. Politiet mistenker promillekjøring. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

Audi Norge til Dagbladet: - Dette er en alvorlig sak

Nå vil bilfabrikanten la politiets arbeid avgjøre hvem som skal betale for den knuste luksusbilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er kjent med bilulykka gjennom medienes dekning, og vi i Audi sitter ikke på noen andre opplysninger enn det som er meldt fra nyhetskildene, sier Marius Tegneby, markedssjef i Audi Norge til Dagbladet. 

Sponsoravtale Audi Norge har siden 2012 hatt en sponsoravtale med Petter Northug og en del av denne avtalen går ut på at skistjerna disponerer en Audi A7 sportback dieselbil med 210 hestekrefter.          

- Den kosta én million kroner da Northug fikk den utlevert for to år siden, sier Audis markedssjef.  

Tegneby vil ikke si noe om hva dagens bilulykke kan ha å si for sponsoravtalen mellom Northug og Audi i fremtiden. 

- Dette er en alvorlig sak, men så lenge vi ikke kjenner hendelsesforløpet, vil ikke jeg si noe mer om forholdene. Vi venter nå på hva politiets etterforskning avdekker. Først når fakta om hva som har skjedd foreligger, vil vi ta stilling til hva som skal skje videre, sier Audi Norges markedssjef.  

Tegneby poengterer at dette også gjelder hvem som skal ta regninga for skadene som er påført bilen og omgivelsene.  

- Politiets etterforskning vil vise om dette blir en vanlig forsikringssak eller noe annet, sier Tegneby til Dagbladet.

Usikker Red Bull
Kommunikasjonssjef for Red Bull i Norge, Kristian Kjelman, forteller til Dagbladet at sponsoravtalen med Petter Nothug skulle reforhandles etter sist sesong.  

- Jeg vet ikke om vi har reforhandlet og tegnet ny avtale, har vi gjort det, har vi en avtale med Northug til og med sesongen 2016, sier han.  

Han har tidligere i dag snakket med Northugs managment om søndagens bilulykke, uten at han fikk opplysninger som bringer mer fakta om ulykken enn det som til nå er kjent via nyhetsmeldinger i media.

<strong>SPONSET:</strong> Petter Northug disponerer en Audi A7 fra sponsoren Audi Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SPONSET: Petter Northug disponerer en Audi A7 fra sponsoren Audi Norge. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer