IKKE BESTEMT SEG: Det var en Audi A7
Petter Northug krasjet da han kjørte i beruset tilstand natt ti søndag. Selskapet venter på en redegjørelse fra Petter Northug og teamet hans før de tar en endelig avgjørelse på om de vil fortsette samarbeidet.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE BESTEMT SEG: Det var en Audi A7 Petter Northug krasjet da han kjørte i beruset tilstand natt ti søndag. Selskapet venter på en redegjørelse fra Petter Northug og teamet hans før de tar en endelig avgjørelse på om de vil fortsette samarbeidet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Audi venter på grundig redegjørelse fra Petter Northug

- Kan ta tid.

(Dagbladet): Flere av Northugs sponsorer, Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, Red Bull og Vi Menn, har allerede besluttet at de skal fortsette å samarbeide med Petter Northug etter at 28-åringen innrømmet at han fyllekjørte da han krasjet søndag morgen.

Coop har ennå ikke bestemt seg, men skal ha et møte med Petter Northug og teamet hans i løpet av dagen. Det er ventet at de vil komme med en avgjørelse etter dette møtet.

Ikke bestemt seg Audi Norge har siden 2012 hatt en sponsoravtale med Petter Northug, og har heller ikke bestemt seg for om de ønsker å fortsette samarbeidet.

- Vi forventer en grundig redegjørelse fra Petter og teamet hans før vi tar en avgjørelse, sier informasjonssjef i Audi, Marius Tegneby, til Dagbladet.

Audi er inneforstått med at det kan ta litt tid, og vil ikke spekulere i hva som vil bli utfallet i denne saken.

- Vi skal ha et møte etter at vi har fått den redegjørelsen, sier Tegneby.

Kan bli dyrt Da Petter Northug kjørte av veien og inn i autovernet med promille søndag morgen brøt han ikke bare loven.

Han brøt også vilkårene i forsikringsavtalen på millionaudien av type A7 Sportback.

Bilen er leaset av Audis finansieringsselskap, gjennom Northugs sponsoravtale med bilfabrikkanten, men det er privatpersonen Northug som har forsikret bilen. Han risikerer derfor en millionregning.