Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball:

August (20) lever av å spille «FIFA»: - Det er også noen hemmelige triks

Playstation-proff røper triks.

LEVER AV FIFA: August Rosenmeier fra Danmark representerer klubben Paris Saint-Germain eSport og lever av å spille Playstation. Foto:  EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI 
LEVER AV FIFA: August Rosenmeier fra Danmark representerer klubben Paris Saint-Germain eSport og lever av å spille Playstation. Foto:  EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danske August Rosenmeier (20) har trolig det som er «drømmejobben» til tusenvis av unge, fotballinteresserte nordmenn: 20-åringen lever nemlig av å spille Playstation/XBox- og fotballspillet «FIFA».

I et intervju med Euroman forteller Rosenmeier om hverdagen. 20-åringen er sponset av Red Bull og spiller (!) for franske Paris Saint-Germain. Han bor fortsatt hjemme hos foreldrene i Danmark.

Hemmeligheten til Rosenmeier er:

- Først og fremst trening. Og så tenker jeg at jeg må være et hundredel eller to raskere enn mange andre for å avsløre deres trekk. Det viktigste er likevel det mentale. Alle kan være gode når de sitter hjemme, men det er noe helt annet når du er i en turnering der det sitter 10 000 mennesker og kikker på deg. Da må du holde hodet kaldt. Det er også noen hemmelige triks som få kjenner til. Blant annet kan du bruke L2 (knapp) til å holde bedre på ballen. Hvis du får en «ballrull» og trykker L1, får spilleren din en speedboost. Slike triks kan være avgjørende, sier Rosenmeier.

Playstation-spilleren har konkurrert på teater i New York, på toppen av Burj al-Arab-hotellet i Dubai og på Ballon d'Or-utdelingen der verdens beste fotballspillere er. Der spurte selveste Lionel Messi om å få ta en selfie med 20-åringen.

Ifølge Rosenmeier trener han tre timer om dagen. På Playstation, altså.

KONSENTRERT: August Rosenmeier representerer Paris Saint-Germain eSport. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
KONSENTRERT: August Rosenmeier representerer Paris Saint-Germain eSport. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI Vis mer

På spørsmål om taktikken han bruker, svarer han:

- Det er viktig å være fleksibel og ikke låse seg fast til én bestemt taktikk. Spillet handler ikke bare om å trykke på noen knapper, men det handler om å lese motstanderens taktikk og bruke en taktikk som funker mot motstanderen. Generelt starter jeg ofte i 4-3-2-1 eller 4-3-3. Slik kan jeg ofte skape et godt press, sier Rosenmeier.

Det er heller ingen tilfeldigheter i forberedelsene til kamp.

- Det er viktig å være uthvilt og frisk. Jeg drikker ikke kaffe om morgenen før kamp, for jeg må få systemet i gang på en skikkelig måte. I stedet tar jeg et bad og spiser sunn mat. Før kamp drikker jeg en halvliter vann og hører på musikk for å komme i stemning. Drake eller Eminem pleier å gjøre godt, sier dansken, som forteller at han tjener rundt 40 000 kroner i måneden på spillhobbyen sin.

Til sommeren skal spillprodusenten EA arrangere en turnering der det over ti millioner kroner i premiepotten. Rosenmeier spiller også fotball på København-klubben B1908.

JUBEL: August Rosenmeier jubler for seier mot Tim Schwartmann i turnering i november. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI 
JUBEL: August Rosenmeier jubler for seier mot Tim Schwartmann i turnering i november. Foto: EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI  Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!