August, Ingeborg, Linda og Vegard er Norges fakkelbærere i OL

Fire unge ildsjeler får æren av å løpe med ilden i Storbritannia.

ILDSJELER MED OL-ILD: Vegard Sjursen (27), Linda Jacobsen (24), August Kind Svendsen (21) og Ingeborg Takle (31) er de norske utøverne som skal løpe den olympiske fakkelstafetten i London OL. Susann Goksør (nr to fra høyre) har vært med å plukke ut kandidatene.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ILDSJELER MED OL-ILD: Vegard Sjursen (27), Linda Jacobsen (24), August Kind Svendsen (21) og Ingeborg Takle (31) er de norske utøverne som skal løpe den olympiske fakkelstafetten i London OL. Susann Goksør (nr to fra høyre) har vært med å plukke ut kandidatene. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

SKØYEN (Dagbladet): OL-fakkelen skal fraktes rundt i Storbritannia i 70 dager fra 19. mai, og på veien er det også denne gangen fire nordmenn som får æren av å løpe med flammen fra Hera-tempelet.

Norges Idrettsforbund, Dagbladet og Samsung har ledet jakten på fire unge ildsjeler, som nå er plukket ut etter at mange nominasjoner kom inn til konkurransen i høst:

August Kind Svendsen, 21, fra Nittedal, har vært aktiv innen sport i nærmiljøet siden han var liten, og har vært turntrener siden han var 13 år.

Ingeborg Takle, 31, fra Bergen, har vært en sentral leder i regionen i mange år. Hun har blant annet satt i gang treningsgrupper for rullestolbasket, og har jobbet for Right To Play i Uganda.

Linda Jacobsen, 24, fra Harestua, har vært en svært populær trener blant de unge i klubben sin. I tillegg til å løpe i fakkelstafetten i sommer, ble Linda blitt plukket ut av NIF til å jobbe som frivillig med jentefotball i Zambia i fjor.

Vegard Sjursen, 27, fra Trondheim, ble nominert som en viktig ungdomsleder i Trondheim Friidrett, og har jobbet i mange deler av klubben samtidig som han har konkurrert selv.

Avgjørende
Det alle fire har til felles er at de er unge mennesker som har satt et så sterkt preg på idrettsmiljøet i nærsamfunnet, at noen fant det bryet verdt å forfatte de fire mest inspirerende begrunnelsene for at nettopp disse fortjente å løpe med fakkelen.

- Dere representerer samtidig alle de som ble nominert: Unge idrettsledere som er helt avgjørende for det som skjer i breddeidretten her i landet, sier NIFs Morten Schønfeldt om vinnerne.

Tidligere OL-deltaker Susann Goksør har vært ambassadør for jakten på ildsjelene, og lover en stor opplevelse i Storbritannia i sommer. Selv forteller alle fire at det kom som en overraskelse da de fikk beskjed om at de var nominert.

- Jeg husker jeg ble litt nervøs for at noen hadde misforstått, eller at det var noe tull. Men dette er veldig motiverende, og det er jo en anerkjennelse av at noen setter pris på det vi gjør, sier Ingeborg Takle.

- Jeg hadde jo selv en drøm om å få delta i OL en gang. Nå fikk jeg aldri gjort det som sprinter, men dette er en veldig morsom erstatning, sier Vegard Sjursen, som sammen med en kompisgjeng har vært sentral i Trondheim Friidrett i flere år.

Egeninteresse
August Kind Svendsen påpeker at fakkelbærerne selv har nytt godt av å se opp til andre ildsjeler i sine lokale klubber, noe det er fint å få føre videre.

- Og så er det så klart av egeninteresse også, det gir meg veldig mye å få være en del av det sosiale, og merke at jeg bidrar, sier Linda Jacobsen.

Nå gleder de seg til å reise over, selv om det knytter seg en viss nervøsitet til det å løpe med fakkelen foran tusenvis av tilskuere, og et langt større antall tv-seere.

- Jeg vil helst ikke falle og slukke ilden, sier Vegard Sjursen med et smil, og lover samtidig å følge Susann Goksørs råd om å heller løpe sakte og nyte hver meter.