NY JOBB: Fredrik Aukland tar steget helt til topps ved WANG Toppidrettsgymnas i hjembyen Tønsberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
NY JOBB: Fredrik Aukland tar steget helt til topps ved WANG Toppidrettsgymnas i hjembyen Tønsberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Aukland blir rektor

Men fortsetter likevel som trener for Dario Cologna.

Fredrik Aukland (33) er ansatt som rektor ved WANG Toppidrettsgymnas i Tønsberg. Aukland har til nå vært toppidrettssjef samme sted.

- Det er en stor utfordring. Fra å ha ansvaret for det sportslige ved skolen, får jeg nå ansvaret for hele organisasjonen. Det er vel ikke så mange 33-åringer som sitter i en slik jobb, sier Aukland til Dagbladet.

Aukland er utdannet lektor. Ledererfaring har han blant annet fra jobben som sveitsisk landslagstrener i langrenn.

Fortsatt Cologna-trener Og selv om han nå får nye og større utfordringer i sin sivile jobb, fortsetter Aukland sitt engasjement innenfor langrenn.

- Jeg skal fortsatt være treningsrådgiver for Team Xtra personell. Og jeg fortsetter arbeidet med Dario Cologna og konsulentjobben for det sveitsiske landslaget. Det var en klar forutsetning for å si ja til rektorjobben, sier Aukland.

I løpet av året er han med sveitserne i 40 dager. Han skal også være med på flere verdenscuprenn — men denne vinteren må Dario Cologna klare seg uten sin nære støttespiller i Tour de Ski.

Dropper Tour de Ski - I år skal jeg for første gang feire nyttårsaften sammen med familien hjemme i Norge. Det gleder jeg meg til, sier Aukland.

At han nå blir rektor, betyr på ingen måte at han i framtida kun vil være tilknyttet langrennsmiljøet på konsulentbasis. Aukland holder døren åpen for et comeback som landslagstrener — gjerne i Norge.

- Å være norsk landslagstrener er den største utfordringen en langrennstrener kan få. Det er absolutt noe jeg kan tenke meg hvis det skulle bli aktuelt en gang i framtida, sier Fredrik Aukland.

SUKSESSDUO: Dario Cologna har vunnet Tour de Ski to ganger med norske Fredrik Aukland som trener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SUKSESSDUO: Dario Cologna har vunnet Tour de Ski to ganger med norske Fredrik Aukland som trener. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer