DELT SEIER: Aukland-brødrene gikk hånd i hånd over målstreken i det svenske Årefjällsloppet i dag. Her er brødrene Anders Aukland (foran) og Jørgen Aukland (bak) på en treningssamling med langrennslandslaget.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
DELT SEIER: Aukland-brødrene gikk hånd i hånd over målstreken i det svenske Årefjällsloppet i dag. Her er brødrene Anders Aukland (foran) og Jørgen Aukland (bak) på en treningssamling med langrennslandslaget. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Aukland-brødrene hånd i hånd over mål

- Vi ble enige om det 500 meter fra mål.

Brødrene Anders og Jørgen Aukland gikk hånd i hånd over mål og tok en delt seier i det svenske Årefjällsloppet i langrenn lørdag.

Rennet på 75 kilometer utgjorde finalen i Ski Classics. Etter seks langdistanserenn ble Anders Aukland sammenlagtvinner i skiturneringen. Broren Jørgen tok annenplassen i sammendraget.

Årefjällsloppet var et nytt renn av året. Med få kilometer igjen stakk Aukland-brødrene fra tetgruppen og staket inn til tidendes første delte seier i Ski Classics.

- Vi snakket om å gå sammen i mål da det var igjen 500 meter, forteller Anders Aukland til langrenn.com.

I kvinneklassen tok Seraina Boner sin fjerde seier i årets Ski Classics. Sveitseren vant med 1.29,2 minutt ned til norske Laila Kveli på annenplass. Tuva Toftdahl Staver ble nummer fire.

(NTB)