DELER AV ÅRETS LANGLØPSLAG: I dag kunne Vibeke Skofterud bekrefte at hun ikke kommer til å gå renn i år, Tord Asle Gjerdalen fortelle om sin VM-ambisjon i Falun, mens brødrene Anders og Jørgen Aukland kunne fortelle at de også i år skal vinne langløp på ski. I tillegg skal laget utvide til andre idretter.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DELER AV ÅRETS LANGLØPSLAG: I dag kunne Vibeke Skofterud bekrefte at hun ikke kommer til å gå renn i år, Tord Asle Gjerdalen fortelle om sin VM-ambisjon i Falun, mens brødrene Anders og Jørgen Aukland kunne fortelle at de også i år skal vinne langløp på ski. I tillegg skal laget utvide til andre idretter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Aukland-brødrene knytter til seg Olaf Tufte i utvidet privatsatsing

Vil lage bredt privatlag i norsk idrett.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Dagen før den nasjonale langrennseliten sesongåpner på Beitostølen, lanserer privatlaget til brødrene Aukland en hel skog av nyheter.

Ikke bare har de fått en ny, internasjonal sponsor i banken Santander, de er også i ferd med å bygge langløpslaget de har hatt i mange år til å bli et større privatlag i norsk idrett.

Første steg er å knytte til seg roeren Olaf Tufte, så skal manager Nils Marius Otterstad og Aukland-brødrene utvide til andre idretter.

- Det handler til syvende og sist om kompetanseoverføring mellom idrettene. Vi har en enorm erfaring og kunnskap i det Aukland-gutta har gjort, og Tufte har det samme. Det kan vi bruke sammen, sier Otterstad til Dagbladet.

Hvilke andre idretter de tenker seg inn i privatlaget er foreløpig ikke bestemt.

- Det er jo helt nytt dette her, så vi får sette oss ned og legge noen planer, sier Jørgen Aukland.

Han er nestoren i laget og i langløpssirkuset med sine fire Marcialonga-seire og to Vasaloppstriumfer. Prosjektet de har startet nå handler både om å lage et opplegg som viderefører hans kunnskap om langløp til yngre generasjoner, samtidig som de ønsker å skape en bredere posisjon i idretten for det som nå blir hetende Team Santander.

- Det som er viktig for oss er å ikke låse oss fast i det gamle, men hele tiden å tenke nytt. Nå har vi muligheten til å gjøre det med et lengre perspektiv, sier Otterstad.