Aukland-brødrene knytter til seg Olaf Tufte i utvidet privatsatsing

Vil lage bredt privatlag i norsk idrett.

DELER AV ÅRETS LANGLØPSLAG: I dag kunne Vibeke Skofterud bekrefte at hun ikke kommer til å gå renn i år, Tord Asle Gjerdalen fortelle om sin VM-ambisjon i Falun, mens brødrene Anders og Jørgen Aukland kunne fortelle at de også i år skal vinne langløp på ski. I tillegg skal laget utvide til andre idretter.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DELER AV ÅRETS LANGLØPSLAG: I dag kunne Vibeke Skofterud bekrefte at hun ikke kommer til å gå renn i år, Tord Asle Gjerdalen fortelle om sin VM-ambisjon i Falun, mens brødrene Anders og Jørgen Aukland kunne fortelle at de også i år skal vinne langløp på ski. I tillegg skal laget utvide til andre idretter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Dagen før den nasjonale langrennseliten sesongåpner på Beitostølen, lanserer privatlaget til brødrene Aukland en hel skog av nyheter.

Ikke bare har de fått en ny, internasjonal sponsor i banken Santander, de er også i ferd med å bygge langløpslaget de har hatt i mange år til å bli et større privatlag i norsk idrett.

Første steg er å knytte til seg roeren Olaf Tufte, så skal manager Nils Marius Otterstad og Aukland-brødrene utvide til andre idretter.

- Det handler til syvende og sist om kompetanseoverføring mellom idrettene. Vi har en enorm erfaring og kunnskap i det Aukland-gutta har gjort, og Tufte har det samme. Det kan vi bruke sammen, sier Otterstad til Dagbladet.

Hvilke andre idretter de tenker seg inn i privatlaget er foreløpig ikke bestemt.

- Det er jo helt nytt dette her, så vi får sette oss ned og legge noen planer, sier Jørgen Aukland.

Han er nestoren i laget og i langløpssirkuset med sine fire Marcialonga-seire og to Vasaloppstriumfer. Prosjektet de har startet nå handler både om å lage et opplegg som viderefører hans kunnskap om langløp til yngre generasjoner, samtidig som de ønsker å skape en bredere posisjon i idretten for det som nå blir hetende Team Santander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer