OPPVASKEN PÅ SKAVLAN: Anders Aukland var sint på skipresident Erik Røste på Skavlan fredag, men er fornøyd med at informasjonen om blodverdiene hans som har kommet fram, renvasker ham totalt fra eventuelle dopingmistanker i forbindelse med dokumentaren på svensk tv forrige onsdag.

Foto: ROBIN HALDERT / NTB scanpix
OPPVASKEN PÅ SKAVLAN: Anders Aukland var sint på skipresident Erik Røste på Skavlan fredag, men er fornøyd med at informasjonen om blodverdiene hans som har kommet fram, renvasker ham totalt fra eventuelle dopingmistanker i forbindelse med dokumentaren på svensk tv forrige onsdag. Foto: ROBIN HALDERT / NTB scanpixVis mer

Aukland er ferdig med dopingdokumentaren

Føler han har fått oppreisning.

(Dagbladet): Da Anders Aukland ble hengt ut i den svenske dokumentaren «Skidåkernas hemliga blodvärden» følte han seg maktesløs i møtet med det han følte som dopinganklager.

På toppen av det hele følte han også at han ble stående helt alene mot mistankene fra svenskene, uten støtte hos skiforbundet.

Skryter av Rognlien
I dagene etter at dokumentaren ble sendt på Sveriges Televisjon, kom derimot støtten og dokumentasjonen han etterlyste. At han nå føler seg fullstendig renvasket fra mistankene gjør at Aukland ønsker å legge ballen helt død.

- Vi registrerer at idrettspresident Rognlien kom kraftig på banen på fredag, og sammen med den informasjonen som skiforbundet og skipresident Erik Røste la fram under opptakene til Skavlan den torsdagen, føler Anders nå at det er godt dokumentert at den mistenkeligheten som dokumentaren la over ham nå er fullstendig tilbakevist. At også legene og Olympiatoppen kom på banen med gode forklaringer fredagen, var også fantastiske nyheter for Anders, sier Anders Auklands manager i Team Centric, Nils Marius Otterstad, til Dagbladet.

Ingen tiltak
Eventuelle søksmål eller andre skritt mot SVT og «Uppdrag Granskning» er for alltid lagt i skuffen.

- For Anders sin del vil vi nå bare gå videre med det sportslige. Så er den sure siden at denne saken for alltid kommer til å henge ved Anders når man googler ham i framtida, men nå får vi også håpe at den strategien som Anders hadde på dette er noe som blir lyttet til om lignende saker om andre utøvere skulle dukke opp en gang, sier Otterstad og henviser til den absolutte åpenheten Aukland har stått for hele veien i møte med anklagene.

Også i Skiforbundet setter de pris på at saken nå legges død.

- Hvis Anders på noe tidspunkt vil forfølge saken videre, vil vi selvsagt hjelpe ham med dette hvis han ønsker det. Anders har hele tiden hatt skiforbundets fulle tillit og støtte, og det er ikke noe mer vi ønsker enn at han kan ha fullt fokus på det sportslige. Vi ønsker ham lykke til i Birken, sier kommunikasjonsdirektør i skiforbundet, Espen Graff.

Anders Aukland ønsket ikke uttale seg til Dagbladet i går, men er kjent med innholdet i denne saken.