Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aukland får hjelpe Johaug

Åge Skinstad presiserer.

(Dagbladet.no): I går valgte tidligere juniorlangrennstrener Fredrik Aukland å vrake norske tilbud, for i stedet å overta Sveits\' herrelandslag.

Therese Johaug synes det er synd, men fortalte i går at hun uansett fortsetter samarbeidet med Aukland - sjøl om hun sannsynligvis blir del av seniorlandslaget kommende sesong.

- Jeg tror ikke noen vil ha noe problem med at jeg fortsetter samarbeidet med Fredrik, sa 19-åringen til Dagbladet.no.

Men i morges meldte NRK at sportssjef Åge Skinstad er skeptisk til denne ideen.

- Det er veldig usannsynlig at en trener for et utenlandsk landslag vil ha mulighet til å være trener for norske løpere, sa Skinstad til NRK.

Nå modererer statskanalen meldingen sin, og Skinstad presiserer at han ikke vil nekte noen av de norske utøverne å samarbeide med yngste skibror Aukland.

 - Det er absolutt ikke snakk om at jeg nekter Therese Johaug og Marthe Kristoffersen å motta råd og vink fra Fredrik. Tvert imot, det synes jeg bare er positivt. Jeg stiller bare spørsmål ved om hvor mange oppgaver han rekker å følge opp, sier Skinstad til Nettavisen.

Dermed kan de to jentene fortsatt nyte godt av Auklands hjelp - i den grad han har tid.

KAN FÅ FREDRIK AUKLAND- HJELP: Therese Johaug får likevel bruke Fredrik Aukland som rådgiver og trener. Det presiserer sportssjef Åge Skinstad etter en smule forvirring tidligere i dag. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
KAN FÅ FREDRIK AUKLAND- HJELP: Therese Johaug får likevel bruke Fredrik Aukland som rådgiver og trener. Det presiserer sportssjef Åge Skinstad etter en smule forvirring tidligere i dag. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer
image: - Aukland får hjelpe Johaug
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media