Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aukland fikk nye krefter

Anders Aukland var sliten underveis på tremila. Men i mål var han nummer to.

Det så flere ganger ut som Anders Aukland var i ferd med å slippe tetgruppa på dagens åpningsetappe for langrennsgutta.

- Det gikk tungt underveis, innrømmer han til NRK.

Men på vei inn mot stadion, akkurat da medaljekampen så ut til å bli et oppgjør mellom Thomas Alsgaard, Frode Estil og Andrus Veerpalu kom Aukland skliende opp i ryggen på tettrioen.

- På siste runden så jeg at det var mulig å henge med. Da våknet kroppen og jeg fikk nye krefter. Og da det var en kilometer igjen, visste jeg at jeg hadde en sjanse.

På oppløpssiden var det bare Thomas Alsgaard som var bedre til å stake.

Sølvmedaljen er Anders Auklands første individuelle medalje i VM- eller OL-sammenheng. Fra før av hadde han stafettgull og 4. plass på 15 kilometer fra Salt Lake City i fjor.

(Dagbladet.no)

SØLV:</B> Anders Aukland (t.v.) går inn til sølvmedalje bak Thomas Alsgaard, men foran Frode Estil (t.h.).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling