Aukland fikk svenskehevn

Vant Birkebeineren.

(Dagbladet.no) For to uker siden måtte Anders Aukland gi tapt på oppløpet for svenske Daniel Tynell i Vasaloppet. I dag var rollene byttet om.

Da Aukland rykket fra feltet 5-6 kilometer fra mål, var svensken den eneste som klarte å henge på. Kilometeren før mål fikk Aukland en luke, som han beholdt helt til mål. Med tiden 2.52.13 var Aukland seks sekunder foran svensken, og tok samtidig sin første Birken-seier noensinne.  

- Jeg fikk vel revansjen min i dag. Det var utrolig moro å kjempe mot Tynell. Jeg visste han var utrolig sterk i staking, men i dag var jeg best, sier Aukland til Dagbladet.no.

- Hvor mye betyr en slik seier for deg?

- Det betyr en del, dette er et stort renn. Og slik sesongen har blitt, men nedturen i OL, er det moro å ha fått det til i Vasaloppet og Birkebeineren. Det har vært to veldig fine skirenn, sier han.

Hilde Gjermundshaug Pedersen slet med bakglatte ski, men var likevel utilnærmelig i dameklassen. Hun vant som hun ville, sju minutter foran neste kvinne.

Oddbjørn Hjelmeset ble nummer ni, mens Birken-kongen Erling Jevne endte på 16. plass.  

SLO TYNELL: Anders Aukland tapte for svenske Daniel Tynell i Vasaloppet, men i Birkebeineren fikk han revansj. Foto: SCANPIX
SLO TYNELL: Anders Aukland tapte for svenske Daniel Tynell i Vasaloppet, men i Birkebeineren fikk han revansj. Foto: SCANPIX Vis mer