Aukland på tredjeplass i Vasaloppet

Dobbelt svensk spurtseier.

(Dagbladet.no): Anders Aukland var med i en firemannsgruppe helt inn til den siste spurten i Vasaloppet. Der ble imidlertid to svensker for sterke i stakingen: Daniel Tynell vant nimilsløpet foran Jerry Ahrlin. Anders Aukland tok tredjeplassen foran tsjekkiske Stanislav Rezac. Broder Jørgen Aukland ble nummer åtte.

- Jeg er godt fornøyd. Det ble et løp der det gikk veldig sakte veldig lenge på grunn av snø. Men da det gikk fort på slutten, gikk det veldig fort. Tynell og Ahrlin var veldig sterke. Jeg sleit egentlig nok med å henge på de siste 10-15 kilometerne, sier Anders Aukland til NRK.

Jørgen måtte slippe

Brødrene Aukland var lenge med i en nimannsgruppe som formet seg på de siste milene. Omkring sju og en halv kilometer før mål forsøkte Anders seg på et rykk, men han fikk aldri noen luke.

Ikke lenge etterpå sprakk nimannsgruppa i to, og Jørgen Aukland måtte se broren forsvinne sammen med de to svenskene og tsjekkeren.

Til slutt gikk han i mål 33 sekunder etter Tynell.

- Jeg var så sliten. Jeg sleit med å henge med de siste to milene, sier Jørgen Aukland.

- Ubeskrivelig

Daniel Tynell, som vant Vasaloppet også i 2002, synes selvsagt det smakte godt med ny seier.

- Dette er helt vidunderlig, helt ubeskrivelig. Det er det heftigste jeg har vært med på, sier han til NRK etter spurtseieren mot landsmannen Jerry Ahrlin.