Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aukland vant Årefjällsloppet foran Gjerdalen

NY SEIER: For Anders Aukland. Foto: NTB Scanpix
NY SEIER: For Anders Aukland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Langrennsveteran Anders Aukland gikk til topps i Årefjällsloppet etter å ha slått lagkamerat Tord Asle Gjerdalen i en rivende fiskebeinsspurt.

Årefjällsloppet gikk over 50 kilometer fra Vålådalen til Edsåsdalen i Jämtland, og det ble staket i nesten hele veien. De siste 50 meterne måtte derimot løperne ut i god gammel dags fiskebein, og der viste Aukland at de gamle er best. Han fikk så vidt slengt tåa foran.

Gjerdalen økte derimot ledelsen sin i Ski Classics-sammendraget med to renn igjen.

Tungt for Pedersen

Aukland vant også Årefjällsloppet i 2013. Da delte han seieren med broren Jørgen etter å ha kommet i mål hånd i hånd.

Morten Eide Pedersen fikk tidlig et godt forsprang lørdag, men det ble for tungt å være "brøytebil" etter at han tok igjen de beste kvinnene som startet først.

Gjeitnes meldte seg på

I kvinneklassen ble det minst like spennende. Britta Johansson Norgren og Katerina Smutna syntes å kjempe om seieren, men bakfra kom Kari Vikhagen Gjeitnes med en rivende spurt. Hun startet bakken langt bak de andre.

Den svenske lederen klarte derimot å holde unna i fiskebein. Hun vant foran Smutna, mens Gjeitnes måtte nøye seg med tredjeplassen. Norgren økte med det sin ledelse i Ski Classic-sammendraget.

(NTB)

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media