Aukland vant Ski Classics sammenlagt

Spurtslo Brink i sesongens siste renn.

SAMMENLAGTSEIER: Anders Aukland vant Ski Classics sammenlagt etter seier i sesongens siste renn. Her fra Vasaloppet i begynnelsen av mars.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SAMMENLAGTSEIER: Anders Aukland vant Ski Classics sammenlagt etter seier i sesongens siste renn. Her fra Vasaloppet i begynnelsen av mars.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Anders Aukland knuste Jörgen Brink i spurten og vant lørdagens langrenn i Vålådalen i Sverige. Samtidig sikret han seg sammenlagtseieren i Ski Classics.

Drøyt 15 kilometer før mål rykket Aukland fra konkurrentene, men han fikk følge av Brink og Mathias Fredriksson på slutten. Spurten vant Aukland klart og han fikk dermed en god revansj etter å ha tapt Vasaloppet mot Brink tidligere i år.

- Jeg prøvde å dunke til, men var forberedt på spurt. Jeg fikk innersporet, og det tror jeg var viktig. Utrolig gøy å vinne, sa Aukland til Tv2.no etter seieren.

Før lørdagens finalerenn i Ski Classics var det Stanislav Rezac som ledet sammenlagt. En stund lå det an til at tsjekkeren hadde sikret sammenlagtseieren med sin fjerdeplass, men en finregning av arrangøren viste senere at Aukland vant langrennsturneringen med to poeng.

- De sa først jeg hadde vunnet med fjerdeplass, men nå sier de at jeg er to poeng bak. Det er veldig forvirrende, sa Rezac.

Brink havnet på annenplass i finalen og ble nummer tre sammenlagt. Svensken gjorde det etterpå klart at han vil fortsette å satse på langrenn fram til 2014 - i likhet med Aukland og Thomas Alsgaard.

Totalseieren i Ski Classics gir Aukland en pengepremie på 200.000 kroner.

(NTB)