Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Aune er svenskehater

Emil Jönsson synes fortsatt Norges sprinttrener er slem.

KJAPP OG RAPP: Emil Jönsson var raskest av alle i Düsseldorf sist helg, og føler seg ikke noe mer elsket i den norske sprintleiren av den grunn.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
KJAPP OG RAPP: Emil Jönsson var raskest av alle i Düsseldorf sist helg, og føler seg ikke noe mer elsket i den norske sprintleiren av den grunn.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det virker ganske enkelt som han ikke liker meg, enda jeg forsøker å være vennlig, sa svenske Emil Jönsson om Norges sprinttrener Ulf Morten Aune for to uker siden.

Da hadde Aune blant annet påpekt at Jönsson ikke har en eneste mesterskapsmedalje, som svar på Jönssons kritikk av sirkuset rundt Petter Northug.

I morgen er det fristilsprint i Davos, og i dag kommer svensken med nye beskrivelser av forholdet til den norske sprinttreneren.

- Jeg vet ikke hvorfor han ikke liker meg, jeg aner ikke. Jeg tror det er hans måte å psyke oss ned på, mentalt. Han kan jo ikke gjøre noe i skisporet, der er det bare løperne som kan gjøre noe med oss svensker. Han prøver vel å hjelpe dem på et vis, gjennom å være slem, sier Jönsson til Expressen.

- Jeg vet ikke hvordan det begynte, han bor jo i Sverige også. Og så er han svenskehater nummer en. Men han er jo veldig hyggelig. Vi hilser alltid på hverandre. Eller, jeg hilser alltid i hvert fall.

- Han pleier ikke å svare?

- Nei, han kan velge den måten. Litt stygt. Og litt morsomt. Eller, kanskje litt barnslig, kan man vel mene, sier Jönsson.

Merkelig
Ulf Morten Aune står klar til å sekundere de norske jentene som går 10-kilometer i Davos når Dagbladet ringer for å høre hva han synes om Jönssons uttalelser.

Han synes det virker merkelig at svensken skal ha sagt dette.

- Jeg satt lenge og pratet med Emil sist i Düsseldorf, så dette skjønner jeg lite av. Det virker rart, og jeg har egentlig ikke noe å si om det, sier Aune.

- Kan det være at Jönsson vil piske opp stemninga litt før morgendagens sprint?

- Jeg har ikke lest denne saken, og det når heller ikke fram til løperne mine, så dette påvirker jo ikke oss i det hele tatt. Som sagt, jeg snakket lenge med Jönsson for bare en uke siden, så jeg kan ikke skjønne at han skal ha noe problem med meg. Jeg tror heller dette er Expressens problem, mener Aune.

Bare moro
Jönsson slo alle i den individuelle sprinten i Düsseldorf, men ble knust av Anders Gløersen i spurten på lagsprinten.

Jönsson ser fram til en ny duell med nordmennene, og kanskje spesielt Ulf Morten Aune.

- Jeg kjenner ham ikke så godt personlig, men han er ganske rolig og tilbaketrukket. Han sier ikke så mye, og tar det ganske kuli. Men jeg mener ikke noe vondt om ham, det er bare moro, sier Jönsson.

- Det er kanskje hans måte å hjelpe Norge på, å trykke oss svensker ned og prøve å knekke oss mentalt. Men jeg tror ikke han lykkes så bra med den taktikken. Vi synes det er litt morsomt vi svensker, at han forsøker, sier han.

MERKELIG: Ulf Morten Aune mener forholdet til svenskene og Jönsson er godt, og synes uttalelsene virker merkelige.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
MERKELIG: Ulf Morten Aune mener forholdet til svenskene og Jönsson er godt, og synes uttalelsene virker merkelige. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix . Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!