Aune gir seg som FFK-trener

- Betingelsene har blitt dårligere og dårligere, men kravene blir ikke mindre.

GIR SEG: Tom Freddy Aune (t.v.) gir seg som Fredrikstad-trener, en jobb han har hatt siden han overtok for Tom Nordlie i 2009. Her på pressekonferanse sammen med klubbformann Gunnar Umbach Hansen.Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
GIR SEG: Tom Freddy Aune (t.v.) gir seg som Fredrikstad-trener, en jobb han har hatt siden han overtok for Tom Nordlie i 2009. Her på pressekonferanse sammen med klubbformann Gunnar Umbach Hansen.Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Tom Freddy Aune har bedt om avløsning og trekker seg som hovedtrener i Fredrikstad med umiddelbar virkning.

Klokka 18 i ettermiddag stilte Aune til pressekonferanse sammen med klubbformann Gunnar Umbach Hansen og sportssjef Joachim Johnson.

- Det er en beslutning som har kommet fram over tid, og det var ikke Kvik Halden-tapet som gjorde det, selv om det kanskje var dråpen. Dui går noen runder med deg selv, og jeg er av den oppfatning at skal jeg gjøre noe, skal jeg gjøre det 110 prosent. Det kan jeg her og nå si at jeg har gjort hele veien, men jeg merker at min tilstedeværelse og energi har blitt tappet med over tid. Da klarer jeg ikke yte 110 prosent og føler jeg må ta en ansvarsfull avgjørelse i forhold til klubben, sier Aune.

Svak sesongstart 41 år gamle Aune spilte for klubben i to perioder på 1990-tallet, og i 2005 ble han trener for klubbens juniorlag.

Fra 2006-2009 var han assistenttrener for A-laget. men vikarierte som hovedtrener ved flere anledninger inntil han fikk ansvaret på permanent basis da Tom Nordlie fikk sparken etter nedrykket høsten 2009. Han ledet klubben tilbake til Tippeligaen via kvalifisering i 2010, og i 2011 loset han FFK til fornyet kontrakt tross mye utenomsportslig støy og store økonomiske problemer.

Så langt denne sesong har det kun blitt én seier i Tippeligaen på sju forsøk, og i går toppet det hele seg med cup-exit mot østfoldnabo Kvik Halden.

Forsvarsposisjon Fredriksstad Blad skriver at det er Aune selv som har tatt initiativet til trenerskiftet da han skal være lei av stadige kutt i den sportslige satsingen.

- Alle vet at klubben har vært igjennom en hestekur, og selv om rammebetingelsene har blitt dårligere og dårligere, blir ikke kravene noe mindre. Da havner du i en ond sirkel og er i forsvarsposisjon hele tida. Jeg liker å være i angrepsposisjon, og når du ikke kan stå i angrepsposisjon, må du ta konsekvensene av det, sier Aune.

Spillerutvikler og assistenttrener Trond Amundsen overtar nå ansvaret inntil en permanent løsning er på plass. Ifølge lokalavisa vil Aune nå ta en pause fra fotballen i første omgang til over sommeren, men er aktuell for en annen rolle i FFK-systemet.

- Nå tar jeg en lang ferie helt frem til 1. august. Min første skikkelige ferie på sikkert 20 år, sier Aune til f-b.no.