STORT PRESS: 19 år gamle Aurora Mikalsen har et stort press på sine skuldre i kveld. Redder hun Englands straffe, så går Norge direkte til EM. Foto: Digitalsport
STORT PRESS: 19 år gamle Aurora Mikalsen har et stort press på sine skuldre i kveld. Redder hun Englands straffe, så går Norge direkte til EM. Foto: DigitalsportVis mer

Aurora (19) må redde kveldens straffespark for at Norge skal gå direkte til EM

England har bedre målforskjell.

(Dagbladet): I kveld må Norge redde Englands straffespark for å gå direkte til EM.

J19-laget er ferdige med EM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland for ikke lenge siden, men er allerede i gang med forberedelsene til kveldens mest dramatiske øyeblikk: Straffesparket kl. 22.45.

- Jeg har ikke så mye mer å si enn at vi må håpe på å redde straffa, sier administrerende leder for J19-laget, Ann Kristin Aarønes, til Dagbladet.

Dermed ligger det et stort press på Norges 19 år gamle keeper, Aurora Mikalsen.

Englands klage innvilget Grunnen til at straffesparket som skal tas kl. 22.45 i kveld er helt avgjørende er dette:

Norge møtte England i EM-kvalifiseringskamp lørdag, og vant 2-1. Etter kampen la England inn en klage, siden deres straffesscoring på overtid ble annullert - og Norge fikk frispark fordi en av de engelske spillerne beveget seg inn i 16-meteren før straffesparket var tatt.

Dommertabben ble sett på som så alvorlig at dommeren i tillegg er sendt hjem.

England fikk sin klage innvilget, og derfor skal straffesparket bli tatt på nytt - og man skal spille de resterende 18 sekunder av kampen, i kveld.

Bedre målforskjell Norge møtte i ettermiddag Nord-Irland, og vant 8-1. England møtte Sveits, og vant 3-1. Alle kamper er dermed ferdigspilt, og England har før kveldens straffespark en målforskjell på +10 og Norge en målforskjell på +9.

Dermed må Aurora Mikalsen helst redde straffen, slik at Norge vinner kampen. Hvis England scorer, og det ender uavgjort - så er det England som blir gruppevinner og går direkte til EM.

Med uavgjort går Norge videre som beste gruppetoer - siden alle andre gruppetoere blir stående med tre eller færre poeng.

- Hvis England scorer på straffesparket og ingenting skjer i tilleggstiden, ender vi på andreplass i gruppa. Det er bare én gruppetoer som går videre og resultatene mot det dårligste laget i gruppa strykes før det beregnes hvem som får den plassen. Om det blir 2-2 mot England, vil vi stå med fire poeng og to plussmål, sier trener Nils Lexerød til fotball.no

Hvis England skulle greie å score to mål mot Norge på de få sekundene som skal spilles seinere i kveld, så vil Nederland gå videre på målforskjell.