Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde slo Haugesund

Aursnes ble matchvinner for Molde

Fredrik Aursnes scoret kampens eneste mål med en heading etter ni minutter da Molde slo Haugesund.

MATCHVINNER: Fredrik Aursnes (t.v.) scoret kampens eneste mål da Molde slo Haugesund. Foto: NTB Scanpix / Jan Kåre Ness
MATCHVINNER: Fredrik Aursnes (t.v.) scoret kampens eneste mål da Molde slo Haugesund. Foto: NTB Scanpix / Jan Kåre Ness Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Haugesund - Molde 0-1 (0-1)

(Dagbladet): Molde var overlegne da de slo Sandefjord 5-0 forrige helg, men møtte tøffere motstand på Haugesund stadion søndag.

Fredrik Aursnes scoret kampens eneste mål med en heading etter ni minutter. Scoringen var midtbanespillerens andre for sesongen.

Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å utligne i den andre omgangen, men klarte ikke å få ballen i mål.

Scoret på heading

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Haugesund stadion, og det meste av spillet i åpningsminuttene foregikk på Moldes banehalvdel.

Rogalendingene klarte imidlertid ikke å sette ballen i mål, noe gjestene fra lenger nord på vestlandet klarte etter ni minutter. Mathias Norman slo et godt innlegg, og Fredrik Aursnes kunne stange ballen i mål. Aursnes hadde også et stolpeskudd like i forkant av scoringen.

Sju minutter senere viste Christoffer Remmer at også han kunne slå gode innlegg, men en god redning av Per Kristian Bråtveit hindret Thomas Amang i å doble Moldes ledelse.

Utover i førsteomgang tok Molde mer og mer over i banespillet, men de helt store sjansene uteble. Hjemmelaget fikk en god sjanse til å utligne etter 27 minutter, da flere spillere var nære ved å få hodet på et innlegg fra Joakim Våge Nilsen.

Resten av førsteomgang ble en relativt rolig affære. Haugesund fikk tre muligheter fra hjørnespark, uten å få noe uttelling. Noen minutter før pause prøvde Aursnes seg på nytt for Molde, men skuddet fra litt utenfor 16-meteren gikk rett på Bråtveit i Haugesund-målet.

Haugesund best etter pause

Som i førsteomgang var det hjemmelaget som kom best i gang etter pause. Igjen fikk de muligheter fra cornerflagget, men ballen ville fortsatt ikke i mål for de hvitkledde.

Da det nærmet seg en time spilt var det Molde sin tur til å prøve seg. Normann vippet ballen elegant over Bruno Leite, men skuddet ble blokkert. Returen havnet hos Eirik Hestad, men Haugesund-forsvaret klarte nok en gang å blokkere.

Fem minutter senere fikk 17 år gamle Erling Braut Håland, som hadde kommet inn for en skadet Amang, stå ganske alene i Haugesunds 16-meter, men headingen fra unggutten gikk til side for mål.

Gode muligheter

Like etter fikk Haugesund sin største mulighet i kampen. Frederik Gytkjær tok seg fint framover i banen, og Andreas Linde måtte ut i full strekk for å bokse bort danskens avslutning.

Etter 69 minutter var Gytkjær nære ved å servere Christian Grindheim, men veteranen klarte akkurat ikke å få hodet på det farlige innlegget.

Hjemmelaget holdt trykket oppe utover i omgangen, men Molde klarte å holde unna. I det klokka passerte 90 minutter var det mye klabb og babb inne i Moldes 16-meter, og flere skudd fra Haugesund ble blokkerte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!