Austnes: - Jeg har ikke prestert

Kostet 6 mill, har spilt 237 minutter.

• Følg Tippeligaen direkte på Dagbladet.no fra kl. 18!

STAVANGER/OSLO (Dagbladet.no): Han hadde sitt definitive gjennombrudd i Aalesund sist sesong, da han tidvis herjet med forsvarsspillerne i Tippeligaen. Han var ønsket i flere av storklubbene, og endte til slutt i Viking i januar.

Etter drøyt halvspilt sesong, innser Austnes at ting ikke er blitt helt som han hadde trodd.

- Nei, det er klart at jeg ikke har spilt så mye som jeg hadde håpet på, sier kantspilleren til Dagbladet.

- Har ikke prestert

Han angrer likevel ikke på overgangen, og klandrer ikke trener Uwe Rösler for manglende tillit.

- Jeg har ikke prestert godt nok når jeg har fått sjansen. Dessuten kjemper jeg mot veldig gode spillere. Alexander (Ødegaard) har gjort det bra på venstrevingen hele sesongen, og Allan (Gaarde) er et veldig viktig oppspillspunkt for laget på høyresiden.

- Har du tenkt tanken på et eventuelt utlån?

FÅR SKRYT: Joakim Austnes har ikke slått til i Viking, men får skryt for måten han takler motgangen på. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FÅR SKRYT: Joakim Austnes har ikke slått til i Viking, men får skryt for måten han takler motgangen på. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Nei, det har ikke vært diskutert. Jeg konsentrerer meg bare om å gi alt på trening, så håper jeg sjansen kommer, sier Austnes som har fått signaler om at han kan komme til å starte allerede mot gamleklubben Aalesund i kveld.

Spesiell kamp

- Jeg håper jo på det. Det hadde vært veldig moro, og litt spesielt selvfølgelig. Jeg ønsker Aalesund alt godt, men jeg er Viking-spiller nå så jeg kan liksom ikke spille vekk ballen med vilje heller, smiler han. 

Sportsdirektør i Viking Egil Østenstad synes det er altfor tidlig å dømme Austnes etter sju måneder i klubben.

- Vi har fortsatt stor tro på Joakim. Man håper jo alltid at spillere skal slå til på direkten, men av og til tar det lengre tid.

Gode holdninger
Viking har ingen planer om å leie ut spilleren for at han skal få mer spilletid.

- Nei, vi trenger han her. Han er veldig aktuell for å starte mot Aalesund.

Østenstad skryter av spillerens gode holdninger.

Austnes: - Jeg har ikke prestert

- Han har vist veldig gode holdninger hele veien. Han syter ikke over lite spilletid, og det er sånne spillere vi vil ha, sier Østenstad som bekrefter at Austnes er aktuell i flere posisjoner søndag.

PS! Austnes står med fattige tre poeng i snitt på Dagbladets spillerbørs så langt denne sesongen.