Austnes: –Viking mest spennende

Ble presentert i dag.

STAVANGER (Dagbladet.no):  – Jeg synes Viking er den mest spennende klubben jeg kunne gå til, sier Joakim Austnes, som er i Stavanger for å gå gjennom de endelige medisinske testene.

Fra nyttår – og i fem år framover – skal han spille i mørkeblått. Det var ikke lett å forlate Aalesunds fotballklubb, hvor han trivdes veldig godt.

– Det var et vanskelig valg, men Uwe Rösler viste veldig stor interesse for meg. Det skjer spennende ting i Viking for tida, jeg føler det er en klubb hvor pila peker oppover, sier han.

Ingen bud

I sommer var Rosenborg i kontakt med Aafk for å forhøre seg om Austnes.

– Jeg syntes det var stort da de viste interesse, men da det ikke kom noe bud kunne jeg ikke gå rundt og tenke mer på det.

– Synes du Viking er mer interessant enn Rosenborg?

– Det blir litt vanskelig å sammenlikne, men jeg er uansett glad for det valget jeg har tatt. Rosenborg har vært det beste laget i Norge en stund, og de var i Champions League i år, men neste sesong er det Viking som skal ut i Europa, påpeker 24-åringen.

VIKINGS SISTE NYERVERVELSE: Rosenborg var interessert i Joakim Austnes i sommer, men den tidligere AaFK-spilleren er glad for at han havnet i Viking. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
VIKINGS SISTE NYERVERVELSE: Rosenborg var interessert i Joakim Austnes i sommer, men den tidligere AaFK-spilleren er glad for at han havnet i Viking. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer

Angrepsspilleren er i utgangspunktet tiltenkt en høyre kantrolle i Vikings 4-2-3-1-formasjon.

– Viking har en spennende formasjon, med to hengende midtbanespillere som kan fordele baller framover. Formasjonen er tilrettelagt for mye offensivt spill, sier Austnes.

– Mer stabil

Stavangerlaget har allerede én rask og driblesterk spiller i Alexander Ødegaard, som kan spille både på høyre og venstre kant. Profilen Allan Gaarde er en annen utfordrer.

– At det fins mange gode spillere i laget, er bare bra. Jeg håper å kunne ta et steg opp og etablere meg på Viking. I Aalesund var jeg både god og mindre god, nå håper jeg på å bli mer stabil, sier Joakim Austnes.

Vikings sportsdirektør, Egil Østenstad, tror at hans nye spiller kan bli så god som han selv vil.

– Han er rask, god én mot én og målfarlig. Med de omgivelsene vi har her – gode trenere, bedre medspillere og et annet press – vil han få muligheten til å bli enda bedre, tror Østenstad.

Austnes: –Viking mest spennende