Australia fornærmer grekerne

Er bekymret for OL-sikkerheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grekerne er iltre etter at Australias statsminister John Howard uttrykte bekymring over sikkerheten i forbindelse med OL.

Men Howard understreker nå at det ikke var hans mening å fornærme noen. Han sier at han ikke kan avskrive trusselen om terrorangrep i forbindelse med OL, men det er ikke nye tanker, hevder han.

Likevel hevet grekerne øyenbrynene over uttalelse til statsministeren. I Aten mener man at det ikke er grunn til bekymring, særlig ikke fra australsk side, ettersom kostnadene til sikkerhetstiltak er tre ganger så høye i Aten som de var i Sydney for fire år siden.

- Jeg er sikker på at den greske regjeringen har gjort alt som står i dens makt for at lekene i Aten skal bli så sikre som mulig, men jeg står fortsatt ved det jeg sa om at jeg er bekymret for sikkerheten til de australske utøverne, sier Howard.

- Jeg sier ikke dette for å fornærme noen, og aller minst den greske regjeringen, men bekymringene mine er åpenbare, sier statsministeren.

- Jeg kan ikke garantere at terrorister ikke skal slå til i Australia eller at terroristangrep skal gå ut over australiere andre steder i verden. Det må være åpenbart for alle, mener John Howard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer