Australia fornærmer grekerne

Er bekymret for OL-sikkerheten.

Grekerne er iltre etter at Australias statsminister John Howard uttrykte bekymring over sikkerheten i forbindelse med OL.

Men Howard understreker nå at det ikke var hans mening å fornærme noen. Han sier at han ikke kan avskrive trusselen om terrorangrep i forbindelse med OL, men det er ikke nye tanker, hevder han.

Likevel hevet grekerne øyenbrynene over uttalelse til statsministeren. I Aten mener man at det ikke er grunn til bekymring, særlig ikke fra australsk side, ettersom kostnadene til sikkerhetstiltak er tre ganger så høye i Aten som de var i Sydney for fire år siden.

- Jeg er sikker på at den greske regjeringen har gjort alt som står i dens makt for at lekene i Aten skal bli så sikre som mulig, men jeg står fortsatt ved det jeg sa om at jeg er bekymret for sikkerheten til de australske utøverne, sier Howard.

- Jeg sier ikke dette for å fornærme noen, og aller minst den greske regjeringen, men bekymringene mine er åpenbare, sier statsministeren.

- Jeg kan ikke garantere at terrorister ikke skal slå til i Australia eller at terroristangrep skal gå ut over australiere andre steder i verden. Det må være åpenbart for alle, mener John Howard.

Aldri tidligere har det vært igangsatt så enorme sikkerhetsforanstaltninger før et OL som i Aten. Det er brukt over en million euro (nærmere 10 milliarder kroner) på sikkerheten.

Australia sender 482 utøvere til OL i Aten.

(NTB-Reuters)

IKKE NOK:</B> Her sjekker gresk politi OL-anlegget for roing. Det beroligere ikke australierne.