SJOKKTAP: Oman og Abdulaziz Almkabbala ble for sterke for Australia og Lucas Neill i Muscat.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sultan Hassani
SJOKKTAP: Oman og Abdulaziz Almkabbala ble for sterke for Australia og Lucas Neill i Muscat.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sultan HassaniVis mer

Australia gikk på kjempeblemme mot Oman

Sto for fredagens største overraskelse i Asia-kvaliken.

Oman sto for fredagens største overraskelse i den asiatiske VM-kvalifiseringen da de slo Australia 1-0.

Australia har opplevd mange nedturer i VM-kvalifiseringer, men har tatt seg til de to siste sluttspillene. For seks år siden fikk «Socceroos» tillatelse til å spille i den asiatiske kvalifiseringen, noe som har gjort veien til VM noe enklere.

Men fredag fikk mannskapet fra «Down Under» en nedtur da de gjestet lille Oman i Muscat. Amad Ali scoret nemlig kampens eneste mål. Dermed røk Australia på sitt første tap i kvalifiseringen, men laget som ledes av tyske Holger Osieck ligger likevel godt an til avansement.

Det gjør også Sør-Korea som fredag vant 2-0 over De forente arabiske emirater. Lee Keun-ho og Park Chu-young sørget for seier til koreanerne med to sene mål.

Kina er derimot ute av kampen om en VM-plass i 2014 etter 0-1-tap for Irak. Younis Mahmoud ordnet seier for Irak i oppgjøret som ble spilt i Doha i Qatar.

Japan er allerede klar for siste fase i kvalifiseringen etter en overbevisende 4-0-triumf over Tadsjikistan. «De blå samuraiene» vant enkelt takket være mål av Yasuyuki Konno, Ryoichi Maeda og to fulltreffere av Shinji Okazaki.

(NTB)