DREPT: Phil Walsh, trener for det australske fotballaget Adelaide Crows, ble drept i eget hjem torsdag. Foto: Adelaide Crows
DREPT: Phil Walsh, trener for det australske fotballaget Adelaide Crows, ble drept i eget hjem torsdag. Foto: Adelaide CrowsVis mer

Australia i sjokk etter drap på trenerprofil

Phil Walsh knivdrept.

(Dagbladet): Australske Phil Walsh (55), trener for Adelaide Crows, ble funnet drept i eget hjem torsdag. Det bekrefter australsk politi i natt.

Politiet skriver at Walsh' sønn på 26 år er arrestert og at de rykket ut etter en nødmelding. Også Walsh sin kone ble sendt til sykehus, men uten livstruende skader.

Adelaide Crows er et lag innen sporten australsk fotball, som inneholder elementer fra vanlig fotball og rugby. Walsh bodde i byen Adelaide, helt sør i Australia.

Kniv Phil Walsh var tidligere en aktiv spiller for Collingwood, Richmond og Brisbane Bears før han la opp i 1990. Han ble nylig trener for Adelaide Crows og hadde bare ledet laget i 12 kamper.

Ifølge Sydney Morning Herald skal en kniv ha blitt funnet på åstedet.


- Det har vært en krangel, men det er foreløpig for tidlig å si noe mer. Men dette resulterte i at Walsh og hans kone ble såret og at han døde av skadene, sa en talsmann for South Australia-politiet.

- En kniv som ble bruk under angrepet er funnet på åstedet. Sønnen ble senere lokalisert og arrestert for drap, sa talsmannen.

- Sjokk Drapet ryster idrettsmiljøet i Australia.

- Tankene til alle AFL-spillere er med familie og venner av Phil Walsh etter denne tragedien, skriver AFL-spillernes forbund på Twitter.

- Australia er i sjokk etter denne tragisk beskjeden, skriver nettstedet Bleacher Report.