Australia kan få eget Tour-lag i 2009

McEwen, Evans, O\'Grady og Rodgers aktuelle.

Australia kan komme til å stille med et eget lag i Tour de France i 2009. Planene er kommet langt, og de beste rytterne er aktuelle.

Både Robbie McEwen, Cadel Evans, Stuart O\'Grady og Michael Rodgers kan komme til å jobbe sammen på det samme laget som i tilfelle kommer til å bli eid og finansiert av internettentreprenøren Tony Smith.

– Det virker som om brikkene er i ferd med å falle på plass, og vi er nå mye nærmere opprettelsen av et australsk lag som kan komme til å kjøre i Tour de France i 2009, sier Paul Varcoe som er administrerende direktør i Pro Cycling Australia.

Smith skal ha spyttet 16,6 millioner dollar (snaut 100 millioner kroner) inn i prosjektet i løpet av en periode på fire år som en starthjelp for å komme i gang.

– Det er ingen tvil om at de beste australske rytterne er interessert i å være med på dette laget, sier Varcoe. Han understreker likevel at ingen avtaler eller kontrakter er inngått. Det hele er foreløpig på planleggingsstadiet, men likevel en ganske realistisk plan.

(NTB)

STIKKER HODENE SAMMEN: Robbie McEwen (i midten) stanget landsmannen Stuart O\'Grady i spurten på tredje etappe av Tour de France i 2005. Om to år kan de to kamphanene og de andre australske topprytterne kjempe på samme lag mot blant andre Tom Boonen (til høyre). Foto: Scanpix/AP
STIKKER HODENE SAMMEN: Robbie McEwen (i midten) stanget landsmannen Stuart O\'Grady i spurten på tredje etappe av Tour de France i 2005. Om to år kan de to kamphanene og de andre australske topprytterne kjempe på samme lag mot blant andre Tom Boonen (til høyre). Foto: Scanpix/AP Vis mer