Australia krever 235 millioner kroner dersom Qatar-VM flyttes til vinteren

- Det vil ødelegge sesongen.

KOMPENSASJON: Sjefen i det australske fotballforbundet, Frank Lowy, er klar på at et eventuelt vinter-VM i Qatar vil ødelegge for den hjemlige australske ligaen. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus
KOMPENSASJON: Sjefen i det australske fotballforbundet, Frank Lowy, er klar på at et eventuelt vinter-VM i Qatar vil ødelegge for den hjemlige australske ligaen. Foto: AP Photo/Anja NiedringhausVis mer

(Dagbladet): Da Qatar ble utpekt som vertsnasjon for fotball-VM i 2022, slo de søknader fra land som USA, Sør Korea, Japan og Australia.

Dette på tross av at gradestokken kan vise hele 50 varmegrader i sommermånedene. Ikke akkurat ideelt for fotball.

Derfor er det nå snakk om å flytte VM til vinteren når temperaturene i ørkenlandet er hakket mer behagelige, men det har fått det australske fotballforbundet til å sette seg på bakbeina.

Krever kompensasjon Det vil nemlig komme i veien for deres hjemlige sesong. Det australske fotballforbundets (FFA) styreleder, Frank Lowy, sier ifølge The Telegraph at landet kommer til å kreve kompensasjon om så er tilfellet.

- Australia satset tungt med sin søknad om fotball-VM. Siden desember 2010 har vi vært forsiktige med utspill for å ikke virke som dårlige tapere, men nå har vi sett oss nødt til å komme med en uttalelse, sier han.

Det han sikter til er at en rekke aktører vil bli rammet av et eventuelt opphold i den hjemlige ligaen, A-league.

- Det vil ikke bare spille inn på den aktuelle sesongen, men også for årene før og etter. Klubber, investorer, kringkastere, spillere og fans vil alle bli berørt. Det vil ødelegge sesongen, sier han.

Beløpet det skal være snakk om er 43 millioner australske dollar, eller 235 millioner norske kroner. Det samme beløpet som landet brukte på sin VM-søknad.