NYE REGLER: Etter uro og bråk i OL i London vil det australske laget nå forby alkohol under OL i framtiden. Her er svømmerne James Robert, James Magnussen og Matt Targett etter et svakt OL i London. Foto: NTB Scanpix.
NYE REGLER: Etter uro og bråk i OL i London vil det australske laget nå forby alkohol under OL i framtiden. Her er svømmerne James Robert, James Magnussen og Matt Targett etter et svakt OL i London. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Australia skjerper OL-regler etter sex-skandale

Fikk massiv kritikk etter forrige mesterskap.

(Dagbladet): Australsk idrett tar grep etter uheldige episoder i forbindelse med London-OL i fjor.

Nå skjerper den australske OL-komiteen reglene for blant annet feiring av medaljer med alkohol. I kommende olympiske leker blir det alkonekt, ifølge Fox Sports.

Australienerne var skuffet etter London-OL der internt bråk, påstått seksuell trakassering og svake resultater preget spesielt svømmerne.

Herresvømmerne skulle til OL for å sanke medaljer, men skuffet voldsomt med bare ett gull. Det ble endte med det dårligste OL på 20 år.

- Upassende oppførsel Den kvinnelige svømmeren Jade Neilsen (21) anklaget svømmestjernen James Magnussen, James Roberts og Cameron McEvoy for upassende oppførsel. Tidligere i år fortalte hun om en ukultur i miljøet.

- Hver natt var det noe som skjedde, sa Neilsen til Herald Sun.

Neilsen havnet selv på sykehus etter en natt med festing og hevder flere utøvere drakk seg syke. 21-åringen og annen kvinnelig utøver anklaget Magnussen, Roberts og McEvoy for være upassende overfor dem.

Telefonringing på nettene, banking på dører og trakassering var noe av det som ble omtalt i australsk presse. Neilsen hevdet alle i troppen drakk seg fulle etter at svømmeøvelsene var over i London-OL.

- Etter at øvelsene er ferdige fester alle sammen, sa hun.

Flere svømmere fikk også kritikk etter at de tok søvnpiller av typen Stilnox. Det gikk ut over søvnen til utøverne som var våkne store deler av natta.

Nye regler Fox Sports skriver nå at utøvere som drikker alkohol vil bli kastet rett ut av OL-troppen i de kommende mesterskapene. Det samme gjelder i vinter-OL i Sotsji om rundt fire måneder. Også feiringer vil bli dempet.

- Verken utøvere eller ledere får nyte alkohol under OL, sier Kitty Chiller, i OL-komiteen.

Hun bekrefter at hendelsene i London-OL har påvirket bestemmelsen.

- Noen utøvere var våkne på nettene fordi andre utøvere var ferdige med konkurranser og ville feste. Nå skal ikke fulle utøvere gå rundt i deltagerlandsbyen, sier Chiller.

Dårlig oppførsel hos utøverne i sommer-OL, går også utover australienerne som skal til Sotsji-OL, skriver nyhetsbyrået AAP.

Sex-sjokk Flere overraskende utspill kom i forbindelse med London-OL.  USAs landslagskeeper Hope Solo sjokkerte mange med sine uttalelser om privatlivet. Til ESPNs magasin «Body Issue» avslørte flere amerikanske OL-profiler pikante detaljer om livet bak OL-gjerdene.

- Det er mye utøversex under OL, sa Hope Solo.

- Jeg har sett utøvere ha sex under åpen himmel, på plener og mellom bygninger. Folk mister litt hemninger, sa landslagskeeperen.

I boka «The Secret Olympian» skriver en tidligere britisk utøver om det utsvevende livet i deltakerlandsbyen.

- Uansett hva slags type du vil ha, finner du det i deltakerlandsbyen. De fremste fysiske eksemplene på jorden er samlet der. Etter å ha fullført konkurransen trenger utøverne noe annet å gjøre for å brenne av seg grenseløs energi. De blir som fullblodshester som ikke har løpt på en stund, skriver han ifølge New York Post.