Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Australia-treneren har funnet Hareides svakhet

Australia og Bert van Marwijk trenger poeng mot Danmark for å ta seg videre i fotball-VM. Landslagssjefen tror han har oppskriften på seier i torsdagens kamp.

KLAR TIL KAMP: Australia-sjef Bert van Marwijk. Foto: NTB Scanpix
KLAR TIL KAMP: Australia-sjef Bert van Marwijk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Australierne innledet VM med 1-2-tap mot Frankrike i en kamp der «Socceroos» hang overraskende bra med. Van Marwijk var godt fornøyd med prestasjonen, men etterlyser flere sjanser – og ikke minst mål – i møtet med danskene.

– Vi skal levere en lignende prestasjon, men vi skal forbedre de tingene som utgjør en forskjell. Vi må skape flere sjanser. Og vi så at Peru kom til mange muligheter mot Danmark. Det blir viktig.

Australias ene mål mot Frankrike kom på straffespark etter en hands.

Analyse

Før torsdagens kamp har Australias nederlandske landslagssjef gjennomanalysert Danmarks svake punkter. Det forteller venstrebacken Aziz Behich.

– Vi spilte virkelig godt mot Frankrike, men vi klarte ikke å skape de store sjansene. Det har vi jobbet med. Vi har analysert hva vi var gode og dårlige på, og i tillegg har trenerne analysert Danmark godt.

– Vi vet hvor vi kan åpne dem opp, og hvor vi kan spille oss fri. Så kan vi forhåpentlig få ballen i nettet, sier Behich.

Store og sterke

Australierne ser samtidig mange styrker i Åge Hareides danske mannskap, og det er liten tvil om at respekten for danskene er stor.

– Danmark har et sterkt lag og er nummer 12 på FIFA-rankingen. Det sier alt, sier van Marwijk.

– De danske spillerne er store og fysisk sterke, så det er et våpen for dem. De franske spillerne har mer kvalitet og er mer kreative, men Danmark er muligens et lag i større grad, fortsetter han.

Taus om Eriksen

Van Marwijk forteller åpent at Australia særlig må passe på når Danmark får dødballer. Når han blir spurt om hva de vil gjøre for å stoppe stjernespilleren Christian Eriksen, blir han straks mer hemmelighetsfull.

– Dere kan spørre meg 100 ganger. Jeg kjenner ham fra nederlandsk fotball, og jeg har sett ham mange ganger for Tottenham. Jeg kjenner ham, lyder svaret.

Danmark slo Peru 1-0 i VM-åpningen og vil så å si være klar for åttedelsfinalen med seier over Australia.

(NTB)