Australia vant Davis Cup

Spania ble ydmyket i siste sett da Mark Philippoussis klinket til med 6-0 i en over tre timer lang finalekamp i natt.

Australia hadde det beste utgangspunktet før den fjerde kampen i Davis Cup-finalen mot Spania. Australia ledet 2-1 etter at de vant doublefinalen i går.

Nullet spanjolen

Mark Philippoussis møtte Juan Carlos Ferrero i en kamp der spanjolene var favoritt. Ferrero har slått Philippoussis to ganger tidligere og han er høyere ranket enn australieneren. Men han ville det annerledes og vant 7-5, 6-3, 1-6, 2-6, 6-0.

På hjemmebane

Philippoussis er født og oppvokst i Melbourne der kampen ble spilt på Rod Laver Arena. Han hadde hjemmepublikum i ryggen og fikk enormt selvtillit da han vant de to første settene. Men Ferrero så ut til å leve opp til favorittstempelet i de neste to settene. Han vant de enkelt. Overraskelsen ble dermed stor da Philippoussis nullet spanjolen i det siste settet.

Australieneren Philippoussis er kjent for sine tøffe server og han klarte å prikke inn 20 ess mot Ferreo på hjemmebane. Kampen varte i 3 timer og 13 minutter.

Australias finaleseier i natt var nasjonens 28. i Davis Cup-sammenheng. Turneringen regnes ofte som VM i tennis for menn.