GIVE'M BACK: Australia ønsker at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tilbakebetaler pengene som landet brukte på å fremme sitt kandidatur til fotball-VM i 2022. Foto: REUTERS / Paulo Whitaker / NTB Scanpix
GIVE'M BACK: Australia ønsker at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tilbakebetaler pengene som landet brukte på å fremme sitt kandidatur til fotball-VM i 2022. Foto: REUTERS / Paulo Whitaker / NTB ScanpixVis mer

Australia vil ha 225 millioner kroner fra FIFA etter korrupsjonsanklager

Søkte om mesterskapet Qatar fikk.

Australia ønsker at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) tilbakebetaler pengene som landet brukte på å fremme sitt kandidatur til fotball-VM i 2022.

Australia var en av kandidatene som ønsket å få VM i 2022.

Det mesterskapet tilfalt til slutt Qatar. I senere tid er korrupsjonsanklager blitt rettet mot FIFA på grunn av den kontroversielle tildelingen.

Australias fotballforbund ønsker at FIFA tilbakebetaler 225 millioner kroner (40 millioner australske dollar), som de brukte i kampen mot Qatar.

Sportsministeren i landet, Peter Dutton, er litt mer avventende.

- Jeg mener at vi må ta ett skritt om gangen. Det første vi må gjøre er å avvente situasjonen og se hva FIFA gjør, sier Dutton.

På grunn av korrupsjonsanklagene har flere rettet pekefingeren mot FIFA-president Sepp Blatter. Blant andre Danmarks fotballforbund har uttalt at de ikke lenger støtter sveitseren.

(NTB)