DRAKT-KRITIKK: Australias svømmere viste fram de nye draktene tidligere i sommer - og ikke alle er fornøyd med designet. Bronte Barratt (bildet) ser derimot ingen problemer med tøyet. Foto: NTB Scanpix
DRAKT-KRITIKK: Australias svømmere viste fram de nye draktene tidligere i sommer - og ikke alle er fornøyd med designet. Bronte Barratt (bildet) ser derimot ingen problemer med tøyet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Australias nye svømmedrakt får refs

- Det er et problem.

(Dagbladet): De australske svømmedraktene får kritikk før The Commonwealth Games, eller Samveldelekene som det heter på norsk.

Den stolte svømmenasjonen stiller i grønne og svarte drakter, men de nye draktene for anledningen får refs for å guide øynene mot underlivet, skriver Independent.

The Commonwealth Games arrangeres hvert fjerde år og er et slags mini-OL for nasjoner fra det gamle britiske imperiet. Årets mesterskap starter 23. juli.

- Problem Blant annet stylisten Di Cant fra Brisbane mener Australia har bommet i draktvalget.

- Problemet er at det drar øynene mot skrittet, sier Cant.

- Det er noe feil med det grønne og sorte mønsteret som gir oppmerksomhet til feil sted, sier Cant.

Mark Ferguson, direktør i det australske firmaet Wil Valor er enig.

- Det ser ut som noen har prøvd for mye. De har forsøkt å være annerledes uten å lykkes, sier Ferguson.

Fornøyd Bronte Barratt på det australske svømmelandslaget forsvarer draktene.


- Jeg er fornøyd. De er omtrent som de gamle draktene. Fargene fungerer fint og det er fint med mye grønt, noe som representerer Australia, sier Barratt.

The Commonwealth Games ble arrangert for første gang i 1930 under navnet De britiske imperielekene (British Empire Games).

Det har mange likhetstrekk med De olympiske leker; de holdes hvert fjerde år og har en lignende åpningsseremoni.

Den første utgaven, da kjent under navnet The British Empire Games, ble arrangert i 1930 i Hamilton i Ontario, Canada. Årets mesterskap avholdes i Glasgow. Blant annet på Celtics hjemmebane, Celtic Park.