Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge - Australia 4-1

Australsk totaltslakt:
- Skrekkshow i Oslo

- Rådløs, hjelpeløs og håpløs.

HAT TRICK: Ola Kamara (nummer sju) var Norges store spiller med tre mål. Foto: Bildbyrån
HAT TRICK: Ola Kamara (nummer sju) var Norges store spiller med tre mål. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge – Australia 4-1

ULLEVAAL (Dagbladet): Så var det for en gangs skyld ikke Norge som skapte overskrifter med negativt fortegn etter en landskamp på Ullevaal. Australske medier totalslakter «Socceroos» etter 1-4-tapet fredag kveld.

- Skrekkshow: Det verste tapet på 25 år, skriver nettstedet news.com.au. Og følger opp:

- Den nye treneren, Bert van Marwijk, innrømmer at laget hans har akutt behov for en forsvarsforsterkning etter skrekkshowet i Oslo.

Jackson Irvine sendte Australia i ledelsen etter 19 minutter. Da så mye lyst ut. Men tre mål av Ola Kamara og ett av Tore Reginiussen snudde det til en festkveld for Norge.

VM-sluttspill

Riktignok var det bare privatlandskamp mens folk fortsatt er opptatt av om det skal være rød eller blå smøring på skiene. Men for Norge var det avgjørende å komme på et vinnerspor igjen. Lars Lagerbäck har hatt marginalt bedre resultater enn Per-Mathias Høgmo.

For Australia handlet det om å kjøre inn et lag som skal ut i VM-sluttspill til sommeren. Der møter de Frankrike, Danmark og Peru. Men mot Norge var det ikke mye selvtillit å hente for laget med kallenavnet Socceroos.

- Bert van Marwijks debut som trener begynte på en elendig måte. Norge slo Socceroos 4-1 i vennskapskampen i Oslo, skriver nettstedet abc.net.au.

Videre heter det:

- Norge ligger 20 plasser under Socceroos, som er på 37.-plass på FIFA-rankingen. Laget dominerte fra start og skaffet seg en solid seier på et bitende kaldt Ullevaal stadion.

News.com.au skriver at tapet er det største siden 1993 for et lag som er under Australia på FIFA-rankingen.

- Rådløs, hjelpeløs og håpløs. Det er ingen annen måte å beskrive Australias kapitulasjon i Oslo på, skriver kommentator Philip Micallef på nettstedet theworldgame.sbs.com.au.

- Socceroos gikk på et flaut 4-1-tap mot et ordinært norsk lag i debuten til den nederlandske treneren Bert van Marwijk, heter det.

- Det er noen spillere som knapt holder internasjonal standard. De kan gjøre det bra i Asia, men ikke på en verdensscene, skriver han og tenker på det kommende VM-sluttspillet.

- Ikke så veldig bra

Martin Ødegaard - som fikk 12 minutter på slutten - var fornøyd med seieren over laget fra Down Under:

- En fin start på et nytt landslagsår. Vi kom under og det var litt ufortjent. Men vi hentet oss bra inn og vant overlegent, sier han til Dagbladet.

- Overrasket over at et VM-lag var så svakt?

- Tja, jeg hadde ikke forventet så mye. Jeg visste ikke så mye om dem, men de var ikke så veldig gode.

Bare 5871 tilskuere var på Ullevaal.

- Det skulle gjerne vært flere. Vi får håpe at det hjelper at vi vinner kamper, sier Ødegaard.

Norge møter Albania borte mandag. Også dette er privatlandskamp. Australia spiller mot Colombia på Craven Cottage i London tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!