PROBLEMER I LANG TID: Shannan Taylor poserte med kenguruen Buster før en tittelkamp i Las Vegas for ti år siden. Foto: AFP/LAS VEGAS NEWS BUREAU/DARRIN BUSH
PROBLEMER I LANG TID: Shannan Taylor poserte med kenguruen Buster før en tittelkamp i Las Vegas for ti år siden. Foto: AFP/LAS VEGAS NEWS BUREAU/DARRIN BUSHVis mer

Australsk verdensmester tok overdose

WBF-mester kjemper for livet.

Den australske middelvektmesteren Shannon Taylor kjemper for livet, ikke for skader han har pådratt seg i ringen, men etter å ha tatt en overdose.

39-åringen, som vant den ledige middelvektstittelen i World Boxing Foundation (WBF) i forrige måned, ble fraktet til sykehus mandag morgen. Da var han i svært dårlig forfatning, og etter en kort undersøkelse på sykehuset la ikke legene skjul på at det er fare for livet.

Da Taylor vant VM-tittelen i WBF slo han thailenderen Sintung Kietbusaba. Han har 52 seirer på 62 kamper, og hele 37 av seirene er kommet på knockout, men nå ser det ut som om det kan bli lenge til han kan gå i ringen igjen.

Taylor har slitt med et narkotikaproblem lenge.

Han innrømmet misbruk på begynnelsen av 2000-tallet, men fikk karrieren tilbake på rett spor igjen og har holdt seg unna stoff i en lang periode nå, helt til han ble funnet nærmest livløs natt til mandag.

(NTB-AFP)