Australske fotballjenter i nakenkalender

I går lanserte de australske fotballjentene «The Matildas» sin omstridte nakenkalender. I det norske landslaget ler de bare av sine undertøysfrie kolleger «down under».

- Helt greit for meg at de kler seg naken, men jeg hadde aldri gjort det sjøl, sier en lattermild Marianne Pettersen til Dagbladet.

Dumme gutter

Pettersen tror ikke de norske jentene hadde klart å trekke mer folk til kampene sine med å posere nakne i kalenderform.

- Nei, kanskje hadde det kommet noen dumme gutter som bare hadde én ting hodet. Det er ikke noen god måte for oss å skape større interesse på.

Linda Medalen poserte halvnaken i den kulørte ukepressen før EM på hjemmebane i 1998, ellers er det ingen av landslagsjentene som har vært i nærheten av å gjøre det samme.

- I Norge er det vel bare Linda som kunne være troende til å posere helt naken. Ellers ser jeg ikke for meg noen av de andre jentene gjøre det samme, ler Marianne.

Landslagstrener Jarl Torske reagerer også med latter.

- Dette klarer jeg ikke å hisse meg opp over. De får gjøre det de vil. Ikke engang i vår villeste fantasier ville vi finne på å gjøre det samme i Norge, sier han til Dagbladet.

150 pressefolk

De australske jentene er foreløpig trykt i et nakenopplag på 45000, men forleggeren håper på å nå opp i 75000 eksemplarer i løpet av året. Jentene har allerede oppnådd noe av det de ville, nemlig stor oppmerksomhet. Da jentene dro til VM i USA tidligere i sommer, møtte det fram ett enslig kamerateam, og et par journalister. I går var det nærmere 150 pressefolk til stede under kalender-lanseringen.

- Vi har vært forberedt på kritikk, men noe av den vil nok forstumme når folk ser hvor flott resultatet har blitt, sa initiativtaker til prosjektet, Alison Forman, på gårsdagens pressekonferanse.

POSTDAME: Her pos(t)erer Bridgette Starr, postbud i Sydney og fotballspiller, for kalenderen til inntekt for det australske landslaget The Matildas.