Austria slipper ikke Rushfeldt

Norske klubber må vente.

(Dagbladet.no): I går fikk agent Rune Hauge beskjeden Sigurd Rushfeldt fryktet. Austria Wien vil beholde sin toppscorer ut sesongen.

Tidligere har 33-åringen åpnet for å spille tippeligafotball til våren, trolig enten for Rosenborg eller Tromsø. Nå blir det trolig klubbskifte tidligst til sommeren.

Veteranspissen er overrasket over sitt østerrikske lag.

- Ja, det var ikke dette de sa til meg. Må ta en ny prat med dem, men dette kan vel bety at de ikke vil slippe meg før til sommeren, sier Rushfeldt til Nordlys.

Austria har opsjon på å forlenge kontrakten med nordmannen. Rushfeldts framtid er uviss nettopp fordi østerrikerne drøyer med avgjørelsen.

- Ja, dette betyr at klubbene må forholde seg til Austria Wien - og ikke til Sigurd. De sier at de er i en posisjon nå der de kjemper om seriemesterskapet, og at de da ikke kan forsvare å slippe sin toppscorer. Men i løpet av våren vil de igjen se på opsjonen, forteller agent Hauge til avisa.

Rushfeldt kan bli bundet til Wien-klubben fram til 2007, dersom Austria seinere velger å bruke sin opsjon. Da må Rushfeldt også kjøpes fri ved et eventuelt klubbytte til sommeren.

• Din kommentar: Bør din klubb kjøpe fri 33-årige Rushfeldt?

MÅ KJØPES UT: Sigurd Rushfeldt kan ikke skrive under for en ny klubb over nyttår, Austria vil ennå ikke gi slipp på opsjonen sin. Foto: Scanpix
MÅ KJØPES UT: Sigurd Rushfeldt kan ikke skrive under for en ny klubb over nyttår, Austria vil ennå ikke gi slipp på opsjonen sin. Foto: Scanpix Vis mer