Av 27 fotballspillere ble 14 trenere: «Det beste laget med managere noensinne?»

Juventus-troppen fra 2000/2001-sesongen var spesiell. 

FRA SPILLER TIL MANAGER: 14 av 27 spillere fra Juventus-laget som spilte i 2000/2001-sesongen ble trenere etter karrieren. Dem det gjelder er markert med rød ring. Bak fra venstre: Alessio Tacchinardi, Igor Tudor, Zinedine Zidane, Filippo Inzaghi og Athirson. I midten fra venstre: Juan Esnaider, Antonio Conte, Paolo Montero, Gianluca Zambrotta og Marco Zanchi. Foran fra venstre: Ciro Ferrara, Michelangelo Rampulla, Gianluca Pessotto og Edgar Davids. Foto: Juventus F.C
FRA SPILLER TIL MANAGER: 14 av 27 spillere fra Juventus-laget som spilte i 2000/2001-sesongen ble trenere etter karrieren. Dem det gjelder er markert med rød ring. Bak fra venstre: Alessio Tacchinardi, Igor Tudor, Zinedine Zidane, Filippo Inzaghi og Athirson. I midten fra venstre: Juan Esnaider, Antonio Conte, Paolo Montero, Gianluca Zambrotta og Marco Zanchi. Foran fra venstre: Ciro Ferrara, Michelangelo Rampulla, Gianluca Pessotto og Edgar Davids. Foto: Juventus F.C Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(FourFourTwo): Daværende Juventus-manager Carlo Ancelotti fikk sparken i 2001, fordi han ikke klarte å lede klubben til sitt andre strake ligagull. Lite ante han nok at han rådet over 14 spillere som seinere vil følge i hans fotspor og bli manager.

De mest kjente fra den tiden er Zinedine Zidane, som i dag leder Real Madrid og møter nettopp Carlo Ancelottis Byern München i Champions League-kvartfinalen, og Antonio Conte, som har oppnådd stor suksess i sin første sesong i Chelsea, hvor han er i ferd med å lede London-laget til seriegull.

Den engelske tabloidavisa Daily Mail har funnet ut at 14 av spillerne som ble avbildet på lagbildet i 2000, seinere har blitt manager. «Det beste laget med managere NOENSINNE?» spør avisa seg.

FourFourTwo har tatt en nærmere titt på de 14 aktuelle spillerne som steg i gradene etter spillerkarrieren, for å se hvordan det gikk med dem.

Antonio ConteVi starter i England, der Antonio Conte ikke trenger noen stor introduksjon. Han tok over jobben som Chelsea-manager før inneværende sesong, og leder ligaen med ti poeng. Italieneren ledet Italia i to sesonger fram til EM forrige sommer. Tidligere har han ledet gamleklubben Juventus, samt de italienske lagene Arezzo (2006- 2007), Bari (2007-2009), Atalanta (2009-2010) og Siena (2010-2011). Conte blir sett på som en av de aller beste managerne i verden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer