Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Av de 64 utøverne Norge sendte til OL, slår denne dama knockout på alle

Kurtovic på søketoppen.

POPULÆR PÅ NETTET: Nesten ett av tre nettsøk på norske OL-utøvere hos Kvasir er om Amanda Kurtovic. Kantyndlingen troner suverent på toppen foran lagvenninnene Gøril Snorroeggen og Marit Malm Frafjord.  
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
POPULÆR PÅ NETTET: Nesten ett av tre nettsøk på norske OL-utøvere hos Kvasir er om Amanda Kurtovic. Kantyndlingen troner suverent på toppen foran lagvenninnene Gøril Snorroeggen og Marit Malm Frafjord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kombinasjonen håndball, mesterskap og jenter har en bemerkelsesverdig tiltrekningskraft på nordmenn.

Det vises ikke bare gjennom de sterke seertallene når håndballjentene er i aksjon - men også gjennom en titt på norske søkevaner på nettet under OL.

Søkemotoren Kvasir - som brukes av flere hundre tusen nordmenn hver uke - har gått gjennom tallene for samtlige 64 OL-utøvere med norsk pass. Topp 10-lista domineres fullstendig av jentene som møter Montenegro i finalen klokka 21.30 i kveld.

Aller øverst troner Amanda Kurtovic. Hun er ikke blant jentene som har spilt mest i OL, men det er neppe bare prestasjonene på banen som gjør 21-åringen interessant.

- Foruten å være en dyktig håndballspiller er hun både søt og sjarmerende, og det vet vi er en god kombinasjon for å nå søketoppen, sier Kvasir-leder Ingrid Støver Jensen.

Kurtovic står for 29 prosent av alle søkene, og utklasser dermed Gøril Snorroeggen på annenplass, med 17 prosent.

NUMMER TO OG TRE: Gøril Snorroeggen og Marit Malm Frafjord. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NUMMER TO OG TRE: Gøril Snorroeggen og Marit Malm Frafjord. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Marit Malm Frafjord sørger for at håndballjentene tapetserer pallen ved å knipe tredjeplassen med 14 prosent.

Den første «ikke-håndballspilleren» kommer først på fjerdeplass - syvkjemper Ida Marcussen. Kappgjenger Erik Tysse følger på femteplass, og er den eneste mannen som er inne på topp 10-lista.

Det er neppe veldig dristig å anta at det har noe med de spesielle omstendighetene rundt hans OL-deltakelse å gjøre - 31-åringen returnerte fra dopingdom like før lekene startet.

Tre håndballjenter og to friidrettsjenter tar de siste fem plassene på lista: Linn Jørum Sulland, Tonje Angelsen, Camilla Herrem, Ezinne Okparaebo og Heidi Løke.

Kanskje gjør håndballjentene seg enda mer populære i løpet av kvelden. De er regjerende olympiske mestere fra Beijing, og har virkelig fått opp dampen etter en svært rufsete start på mesterskapet.

- Det gullet betyr alt, for det er det største man kan oppleve. Jeg har gull i EM og VM fra før, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media