Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cologna og Sundby i vanvittig spurtdrama under femmila i Holmenkollen

Av og til er en millimeter nok

Martin Johnsrud Sundby og Dario Cologna kjempet om seieren i femmila. Det ble nesten dødt løp.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Etter at det franske laget hadde forsøkt med et lagtempo i front, samlet feltet seg igjen etter tre mil. Det lå an til en real sluttspurt i Holmenkollen på dagens femmil.

Hans Christer Holund valgte å bytte ski, som nesten den eneste etter fire mil, og da han hentet inn igjen de 15 sekundene han tapte på skibyttet dunket han rett til i front. Holund ville ha en luke, og ofret alt for å sprenge feltet.

Det endte med at en gruppe med Dario Cologna, Maxim Vylegzjanin, Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Denis Spitsov og Andrew Musgrave var i tet inn mot stadion.

DEN LILLE FORSKJELLEN: Dario Cologna traff mye bedre på innslaget, og vant spurtduellen mot Martin Johnsrud Sundby. Foto FIS
DEN LILLE FORSKJELLEN: Dario Cologna traff mye bedre på innslaget, og vant spurtduellen mot Martin Johnsrud Sundby. Foto FIS Vis mer

Inn på stadion var det Cologna og Sundby som fikk noen meter, og det ble en real mann mot mann-duell inne på oppløpet. Sveitseren var først inn på oppløpet, men Sundby tok fram superkreftene og utliknet.

Lenge så det ut som det skulle bli norsk seier, men Cologna greide å slenge foten bedre fram enn Sundby, og det var nok til å ta seieren.

- Jeg var ikke sikker på at jeg vant, men dette smakte godt. Etter OL var det dette løpet som var mitt neste mål. Jeg fikk gåsehud av stemningen her. Martin var sterk på de siste meterne, så det ble en kamp, sier Cologna i et intervju med FIS.

Dårlig innslag

Sundby var selvfølgelig skuffet, men han passet også på å hylle overmannen Cologna.

- Det var close i dag. Det var en morsom spurt. Det var et ok løp, og de fleste føler seg halvpigge. Vi får en ok sisterunde med god fart, og så blir det spennende de siste to kilometerne, sier Sundby til NRK.

Han fortsetter:

- Det var viktig for meg å være med helt inn. Det var nære. Jeg gjør et dårlig innslag, og derfor taper jeg. Dette er året som jeg stort sett blir nummer to, så får vi gjøre noe med det til neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!