Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Av og til går det feil

Ronny Deila skulle ha startet med Peter Kovasc og Muhamed Keita.

LITT TRIST PÅ BENKEN:  Ett poeng mot Molde var kanskje to for få til seriegull. Men Ronny Deila har forlengst gitt Strømsgodset kvalitet til å klare det likevel. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
LITT TRIST PÅ BENKEN: Ett poeng mot Molde var kanskje to for få til seriegull. Men Ronny Deila har forlengst gitt Strømsgodset kvalitet til å klare det likevel. FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer

ETTERPÅ er det meste enklere i fotball. Også for Strømsgodset-trener Ronny Deila som ganske sikkert hadde startet med både Peter Kovacs og Muhamed Keita om han hadde fått sjansen til å spille mot Molde på nytt.

Det gjør han ikke, men forøvrig har hverken Deila eller spillerne hans så mye mer å bevise:

•• Denne lille seriefinalen ble enda et eksempel på at Strømsgodset har et offensivt spill som maler i stykker hvilken som helst norsk motstander.

Og fortsatt skal det spilles noen seriefinaler til før alt håp om gull er forduftet.

MEN endringene i startoppstillingen var altså feil. Der har helst Muhamed Keita vært på venstrekant med Peter Kovacs sentralt, for så begge å bli erstattet i løpet av andreomgangen.

Deila prøvde en vri. Muligens for å gi Molde taktisk trøbbel, kanskje for å få enda mer fart på midtspissen for å true gjestenes stopperpar i bakrom eller bare fordi han ville ha mest mulig offensiv kraft mot slutten av kampen. Ingen av delene slo helt til. Molde gjenvant kontroll og selvtillit gjennom den tidlige scoringen sin, mens Godset ikke fikk lang nok tid til å mørne motstanderen.

Uten det lille ekstra som følger med Keitas viltre dribleglede og Kovacs sin ekstreme styrke i boksen, ble Molde før pause for sjeldent utfordret i sitt eget felt. Det som kom, ordnet formsterke Vegard Forren greit opp i. Først da begge de høyst ulike Godset-stjernene kom på banen i andre omgang, fulgte det trykket og de tilfeldighetene foran Moldes kvikke reservekeeper Ole Söderberg som burde gitt hjemmelaget en tidligere redusering.

DETTE kampbildet ble igjen forandret med Muhamed Keitas skade tjue minutter før slutt. Da forsvant krydderet på hjemmelagets venstreside, samtidig som Molde ble så farlige på kontringene at de like gjerne kunne avgjort kampen.

Likevel er det mye mer enn en ikke helt perfekt startoppstilling og en litt tilfeldig redusering som kjenntegner Strømsgodset  fire runder fra avgjørelsen:

•• Nå er det selve nivået i frispillingen som imponerer.

Selv på en kveld der sentrale ballfordelere som Stefan Johansen og Anders Konradsen hadde skrudd tenningsnivået noen knepp for høyt, fløt etter hvert hjemmelaget greit gjennom Moldes midtbane. Det gjorde at Godsets backer gang på gang kom i sine vante høye  posisjoner, og at alt lå til rette for enda en hjemmeseier på Marienlyst.

AT  den aldri kom, gjør  Strømsgodset avhengig av litt hjelp for å klatre helt til topps i Tippeligaen. Men selve den sportslige jobben har Deila og spillergruppen hans forlengst utført alene.

For nå spilles det stabil, offensiv klassefotball i Drammen. Det er derfor  Molde etter denne sesongens mange bra internasjonale prestasjoner, i går måtte streve for å henge med i banespillet i Tippeligaen. Gjennom flere sesonger har Ronny Deila utviklet felles bevegelser og pasningsferdigheter som kommer til å gi både ham og Godset sjansen til å utligne disse to tapte poengene.

Sannsynligvis er seire i de fire resterende kampene fortsatt nok til seriegull. Det har laget klart før. Seinest i våres ble det 12 poeng på rad etter  møtene med Brann (b), Viking (h), LSK (b) og Sogndal (h). I teorien er ikke dette et lettere program enn det som nå kommer med Haugesund (b), RBK (h), Ulf/Sandnes (b) og Stabæk (h).

Men mye viktigere:

•• I praksis kan dette Strømsgodset-mannskapet uansett bruken av Peter Kovacs og Muhamed Keita spille rundt hvilket som helst norsk lag.

Det gjør serieavslutningen i Tippeligaen like åpen og framtida fortsatt lys i Drammen.