- Av og til hopper hjertet opp i hjernen

Hareide om Braatens innhopp mot Skottland.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): I det første tv-intervjuet etter Skottland-kampen, skrøt landslagssjef Åge Hareide nærmest uhemmet og uoppfordret av innhoppet til Morten Gamst Pedersen.


- Morten Gamst Pedersen, som er vant til å spille Premier League, gjør et fantastisk forarbeid for Steffen Iversen, sa Hareide blant annet.

- Hva med innhoppet til Daniel Braaten? fulgte Viasat 4s reporter opp.


- Jeg kommenterer ikke enkeltspillere, svarte Hareide kontant.

For Hareide hadde selvfølgelig sett det alle andre hadde sett: Daniel Braaten slet med skottene de minuttene han fikk på Norges høyrekant før han ble erstattet av Gamst.


- Nei, det var dårlig, sier en selvkritisk Braaten til Dagbladet.no på pressemøtet dagen før Nederland-kampen.

- Jeg lyktes ikke med posisjoneringen, og ble løpende mye mellom. Det er ikke noe hokus/pokus der, sier Toulouse-spilleren.

Mistet markeringa før Iwolumos miss

MISFORNØYD: Daniel Braaten er ikke nådig i kritikken av sitt eget innhopp mot Skottland. Foto: AFP/SCANPIX
MISFORNØYD: Daniel Braaten er ikke nådig i kritikken av sitt eget innhopp mot Skottland. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

Braaten husker selvfølgelig også godt situasjonen der han mistet Gary Naysmith, som stormet inn i feltet og la opp til verdens største miss fra Chris.

Den situasjonen der Norge slapp veldig med skrekken.

- Ja, han kom seg bak ryggen på meg, det er sånn det er, sier Braaten.

Landslagsledelsen oppfattet også at Braaten slet, gjorde grep da han hadde vært på banen et kvarter, og satte inn nettopp Morten Gamst Pedersen for å dytte Braaten over på venstresida. Uten at det hjalp nevneverdig, om du spør Braaten selv.

- Nei, jeg følte ikke det, egentlig, sier han, selv om det var fra venstre han kom til returmuligheten etter Iversens kjempesjanse.

Må lære av det

Assistenttrener Ola By Rise bekrefter langt på vei følelsen Daniel Braaten selv sitter med.

- Jeg kan vel si det sånn at jeg har sett Braaten spille bedre enn han gjorde mot Skottland, sier By Rise til Dagbladet.no.

- Av og til hopper hjertet opp i hjernen

- Men Daniel må lære av det som skjedde da, og det kan vi også. Det handler om læring og erfaring, sier By Rise.

Han bekrefter at trenerbenken så seg nødt til å sette inn Gamst for å korrigere byttet de hadde gjort, men mener ikke det var en feilvurdering å plassere Braaten på høyrekanten mot Skottland.

- Det er ingen lovmessighet i at Daniel ikke kan ta den rollen. Han har imponert der i den franske ligaen, og jeg så han mot Lyon da han fullstendig tok ut Fabio Grosso og stengte høyresida, sier By Rise til Dagbladet.no.

- Det Daniel må vise er at han kan være to-veisspiller også på landslaget. Men sånn er det, av og til lykkes du, og av og til lykkes du ikke, sier landslagsassistenten.

Hjertet opp i hjernen

- Det er ikke alltid lett å komme inn som innbytter sånn som Daniel gjorde der. Av og til hopper hjertet helt opp i hjernen, beskrev landslagssjef Åge Hareide for Dagbladet.no på søndag, da han hadde fått tenkt seg om litt.

Men Daniel Braaten synes ikke det var spesielt tøft å komme inn på et kokende Hampden. Han mener imidlertid langballene som etter hvert preget Norge mot Skottland ikke akkurat kledde ham godt. Selv om han innser at det er slik Norge lykkes.

- Lagets forse er de store gutta på topp, så da får vi bare føye oss etter det, sier Daniel til Dagbladet.no.

- Kan Nederland som en mer spillende motstander føre til bedre forhold for deg, tror du?

- Det hjelper nok ikke om Nederland spiller langs bakken om vi slår langt, svarer Braaten.

Men Toulouse-spissen er innstilt på å bidra uansett hvordan han brukes, og vil ikke være med på at han nødvendigvis passer bedre inne i midten enn ute på kanten.

- Jeg spiller der treneren vil ha meg, jeg, sier Braaten til Dagbladet.no.

MÅ LÆRE: Norges assistenttrener Ola By Rise mener Daniel Braaten må vise at han kan være to-veisspiller også for landslaget.
TRENEREN BESTEMMER: Daniel Braaten vil ikke være med på at han ville lyktes bedre i midten. - Jeg spiller der treneren vil ha meg, sier han.
KUNNE AVGJORT: Braaten fikk ballen i beina etter Steffen Iversens kjempemulighet, men fikk ikke ballen forbi den skotske blokkeringen.
SLAPP MED SKREKKEN: Viasat-kommentator Vidar Davidsen ga Daniel Braaten det glatte lag for at han slapp Naysmith forbi seg i situasjonen som til slutt endte med dette - Chris Iwelumos megamiss.