TYSKLAND-TRENER: Joachim Löw holdt pressekonferanse mandag, før kampene mot Finland og Norge.  Foto: NTB Scanpix
TYSKLAND-TRENER: Joachim Löw holdt pressekonferanse mandag, før kampene mot Finland og Norge.  Foto: NTB ScanpixVis mer

Av respekt vil ikke Löw røpe hvem som blir kaptein mot Norge

Men her er favorittene. 

SANDVIKA (Dagbladet): Det er fortsatt uklart hvem Tysklands trener, Joachim Löw (56), velger som kaptein mot Norge førstkommende søndag. Kampen er den første i VM-kvalifiseringen og går på Ullevaal stadion.

Det som er klart, er at han som har vært kaptein lenge - Bastian Schweinsteiger (32) - takker av i Tysklands privatlandskamp mot Finland onsdag. Da spiller han landskamp nummer 121, den aller siste i karrieren.

Av respekt for Schweinsteiger - en levende legende i tysk fotball - kommer Löw ikke til å avsløre navnet på den nye kapteinen før neste dag - altså torsdag, skriver blant annet nettstedet t.online.

- Löw har sannsynligvis allerede bestemt seg. Men av respekt for karrieren til Schweinsteiger kan han ikke si hvem som overtar. Det kan bli Manuel Neuer, Jerome Boateng, Sami Khedira eller en annen, skriver nettstedet.

STOLT: Bastian Schweinsteiger kunne løfte VM-pokalen i 2014. Foto: NTB Scanpix
STOLT: Bastian Schweinsteiger kunne løfte VM-pokalen i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Frontfigur

Schweinsteiger har vært en frontfigur for det tyske landslaget i 12 år. Han debuterte 6. juni 2004 da Tyskland tapte 0-2 for Ungarn i Kaiserslautern. Høydepunktet er da han ledet nasjonen til VM-gull i Rio de Janeiro i 2014.

Samtidig er det ingen hemmelighet at pilene har pekt nedover en god stund for den nåværende Manchester United-spilleren.

På en pressekonferanse mandag påpekte Löw at det er en god timing å gi seg på. Også Lukas Podolski vil ta farvel onsdag, mot Finland.

Etterpå starter på mange måter en ny tidsregning - med en ny kaptein. I store fotballnasjoner som England og Tyskland er dette en svært framskutt posisjon. Du skal være en samlende figur og helst ha plettfri vandel.

- Neuer eller Boateng. Hvem blir den nye kapteinen? spør storavisa Bild på førstesida tirsdag.

Høgmo skryter

VM-kvalifiseringen kan også bli oppløpssida til Löw i forhold til hans karriere som landslagstrener.

Om Löw sier kollega Per-Mathias Høgmo:

- Jeg har ikke møtt ham mange ganger. Men vi satt og så fotball sammen for et par år siden da Moa var i Tyskland. Det han har klart med Tyskland er imponerende. En spennende fotballpersonlighet som er opptatt av en helhetlig tilnærming til spillet og enkeltspillere.