SKUFFET HJEM: Store mengder spanske supportere hadde møtt opp, men måtte reise skuffet hjem. Foto: EPA/ROBIN PARKER
SKUFFET HJEM: Store mengder spanske supportere hadde møtt opp, men måtte reise skuffet hjem. Foto: EPA/ROBIN PARKERVis mer

«Av samme grunn som at det finnes albinoer i Afrika, slo England Spania»

Spanske aviser kaller Capellos England for feige, kyniske og defensive.

(Dagbladet): Fabio Capello var strålende fornøyd med eget lag etter gårsdagens seier over regjerende VM- og EM-mestere Spania.

Mindre imponert var spanske aviser dagen derpå. The Guardian har samlet overskrifter og kommentarer fra den spanske sportspressen, og de beskriver England som kjedelige, kyniske, defensive og heldige.

«Av samme grunn som at det finnes albinoer i Afrika, slanger med to hoder og japanere som er over to meter høye - England slo Spania på Wembley» skrev Luis Nieto i avisa AS' kampsak.

Parkerte bussen Den katelanske avisa Sport følger opp, og skriver at Fabio Capello parkerte bussen.

«At han spilte foran egne fans på Wembley betydde ingenting for Capello. Han fikk laget til å låse seg fast på egen halvdel, ventende på et mirakel. Spania var et offer for en ultra defensiv, stygg taktikk - den samme som Barcelona så ofte har lidd» skrev avisa.

IMPONERTE: Tottenhams Scott Parker imponerte stort på England midtbane. - Han blir bare bedre og bedre for hver kamp, sa Fabio Capello. Foto: EPA/ANDY RAIN
IMPONERTE: Tottenhams Scott Parker imponerte stort på England midtbane. - Han blir bare bedre og bedre for hver kamp, sa Fabio Capello. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

England hadde bare to skudd på mål i oppgjøret, begge skuddene kom i det 49. minutt da Frank Lampard scoret vinnermålet.

«Spania fortjente mer. England vant uten å skape nesten noen ting. Det er sjelden at et lag vinner så mye med så lite» skrev Marca.

Redaktør i Marca, Alfredo Relaño, skriver:

«Det var et uheldig tap, men det smaker fremdeles dårlig. Spania spilte dårlig i perioder, men ikke verre enn England, som ikke viste noen ting. Vi må lære av dette. Noen ganger spiller vi så bra med ballen i bena at vi glemmer å forsvare eget mål. Det var i går som da Diego Maradona sa at Spania ville bli verdensmestere hvis målene var på sidelinjene, og ikke ved dødlinjene».

- Det var perfekt I England bryr de seg lite om den spanske karakteristikken. På balløya fokuseres det heller på de fire imponerende ungguttene som debuterte på øverste landslagsnivå.

FRUSTRERT: David Villa rundet Joe Hart, men klarte ikke sette ballen i mål fra spiss vinkel. Foto: EPA/ANDY RAIN
FRUSTRERT: David Villa rundet Joe Hart, men klarte ikke sette ballen i mål fra spiss vinkel. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer

- Det viktigste jeg så i kveld var prestasjonene til (Jack) Rodwell, (Phil) Jones og (Danny) Welbeck. Virkelig gode, unge spillere. Også (Kyle) Walker kom umiddelbart inn i kampen, skryter italieneren, ifølge Sky Sports.

- Jeg tror disse spillerne blir veldig viktige i EM. De spilte uten frykt, med karakter på banen, og både fysisk og teknisk er de gode nok til å spille med seniorene, sa Capello.

VINNERMÅLET: Frank Lampard header inn matchvinner-målet i det 49. minutt. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
VINNERMÅLET: Frank Lampard header inn matchvinner-målet i det 49. minutt. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer