Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Av to millioner er det i beste fall 100 000 som har hørt om meg

I kveld kan ukjente Tarjei bli olympisk mester.

NYKOMMEREN: Tarjei Bø er førstereisgutt i stort mesterskap. I kveld går han 2. etappe når skiskyttergutta jager gullet. Foto: AFP/ FRANCK FIFE
NYKOMMEREN: Tarjei Bø er førstereisgutt i stort mesterskap. I kveld går han 2. etappe når skiskyttergutta jager gullet. Foto: AFP/ FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • OL-studio kl. 20.30: 4 x 7,5 km skiskyting

WHISTLER (Dagbladet): Tarjei Bø (21) har gått åtte individuelle løp og to stafetter i verdenscupen.

Det er nok til at stortalentet blir kastet rett inn på kveldens OL-stafett i skiskyting. I kveld blir ukjente Tarjei Bø kjent for de store massene hjemme i Norge.

- Det er vel cirka to millioner som kommer til å se på stafetten. I beste fall er det vel 100 000 som har hørt om meg. Jeg er fortsatt ubeskrevet, og føler ikke at jeg har gjort noe kanongreier til å fortjene noe oppmerksomhet ennå. Men jeg håper jeg gjør en bra stafettetappe, slik at alle to millionene da vet hvem jeg er, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Halvard Hanevold går førsteetappen på det norske laget, Tarjei Bø andreetappen, Ole Einar Bjørndalen tredjeetappen, mens Emil Hegle Svendsen er satt opp på ankeretappen.

Mer nervøs enn vanligTarjei Bø får sjansen på bekostning av mer meritterte løpere som Lars Berger og Alexander Os på stafetten. Da han fulgte VM-stafetten i Korea på tv i fjor, var det ikke engang en fjern drøm at han skulle utgjøre en fjerdedel av stafettlaget i OL ett år seinere.

- Det har gått veldig fort, men jeg føler at jeg fortjener plassen på laget. Da jeg fikk stafettene i Oberhof og Ruhpolding skjønte jeg at det gikk mot OL-stafett på meg, sier unggutten til Dagbladet.

- Nervøs foran stafetten?

- Jeg pleier ikke å bli det foran løp. Men det blir nok litt mer foran stafetten. Når jeg er for meg selv må jeg innrømme at tankene ofte kommer på stafetten. Jeg mener stafetten er den største og viktigste konkurransen, sier Tarjei Bø.

Beste skytter noensinne
Unggutten fra Stryn er en meget habil skytter, og det er først og fremst de kvalitetene som sikret han den siste ledige plassen det var rift om.

- Jeg føler ikke at jeg går kjempefort ennå, men jeg skyter kanskje mer stabilt enn mange, sier han.

Skytetrener Joar Himle hevder overfor Dagbladet at Norge totalt sett ikke har hatt bedre skyttere i noen skiskytterstafett.

Satt tilbake av kyssesyken
Tarjei blir beskrevet som like stort talent som Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen. 4. plassen på sprinten i Pokljuka i januar viste noe av hva han er i stand til allerede.

- I sommer var jeg et lite stykke bak, men utpå høsten nærmet jeg meg, sakte men sikkert, sier Tarjei Bø - som også fikk deler av seongoppkjøringen ødelagt av kyssesyken.

I OL fikk han gå normaldistansen. Der endte han på 21. plass.

- Dette blir ikke mitt siste OL, så disse lekene er mest som læring for meg. Men i kveld er det både alvor og læring. Jeg har gått ett løp, kjedet meg masse og ventet på å få gå ett til, sier han.

«Gammel» for alderen
Veteranen Halvard Hanevold er ikke bekymret for at presset skal bli for stort for Tarjei Bø.

- Det virker som han har kontroll. Virker som han er avbalansert og gleder seg til det han skal gjøre, og jeg har en følelse av at er det en unggutt som kan takle presset i OL, så er det Tarjei.

Ole Einar Bjørndalen er overbevist om at unggutten er voksen nok for oppgaven, og er enig med Joar Himle om at Norge skytemessig aldri har hatt et bedre stafettlag.

- Tarjei er ung, men samtidig er han veldig god. Han er god til å skyte. Og han er ganske «gammel» til å være i den alderen han er. Han er en smart type, så jeg håper han får en god opplevelse på stafetten, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!