- Av topp fem-lagene er det Liverpool jeg setter spørsmålstegn ved

- De skal tross alt spille Champions League.

VANT PÅ STRAFFER: Jordan Henderson (nr to f.v.) scoret ett av målene i 2-2-kampen mot Manchester City i New York i går. Liverpool vant treningskampen på straffesparkkonkurranse. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB Scanpix
VANT PÅ STRAFFER: Jordan Henderson (nr to f.v.) scoret ett av målene i 2-2-kampen mot Manchester City i New York i går. Liverpool vant treningskampen på straffesparkkonkurranse. Foto: Frank Franklin II / AP / NTB ScanpixVis mer

Fotballekspert og -rådgiver Tor-Kristian Karlsen har klare meninger om hvilke engelske klubber som så langt har gjort det best og dårligst på overgangsmarkedet.

Det er fortsatt en stund til overgangsvinduet i Europa stenger, men allerede har mange klubber både solgt og kjøpt for gigantiske summer.

- Ser veldig bra ut Med nye navn som Diego Costa, Cesc Fàbregas og Felipe Luis inn på Stamford Bridge, synes Tor-Kristian Karlsen at Chelsea har gjort en god jobb.

- Det ser veldig bra ut med de signeringene de har gjort. Costa kan dekke et behov som Chelsea har framover. Felipe Luis og Fàbregas må trekkes fram også. I tillegg har de (Thibaut) Courtois, som er blant verdens beste keepere, sier den tidligere talentspeideren til NTB.

- Vrient uten Suarez For Karlsen er det ingen tvil om at Chelsea har kommet best ut av overgangsvinduet så langt. Blant de lagene som er ventet å kjempe i toppen av Premier League, er han derimot usikker på Liverpool.

- Liverpool blir spennende å følge. Jeg tror det skal bli vrient for dem uten Luis Suárez i år. Bare Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kan gjøre noe bedre individuelt enn det han gjør. Hinsides individuelle prestasjoner i fjor, sier Karlsen.

- OK signeringer Etter at Suárez gikk til Barcelona har Liverpool hentet inn flere nye ansikter.

- De har hentet blant andre Adam Lallana, Rickie Lambert og Lazar Markovic, men de er bare OK signeringer. Av topp fem-lagene i Premier League er det nok Liverpool jeg setter spørsmålstegn ved. De skal tross alt spille Champions League også, sier fotballrådgiveren.

Tett i toppen Karlsen vil ikke tippe noe utfall av den kommende sesongen. Han tror de fleste er innforstått med at Chelsea og Manchester City vil være helt i toppen også i år.

City slo Liverpool med to poeng i fjor. Chelsea var ytterligere to poeng bak.

- Alle de fem som forventes å krige i toppen av Premier League har hentet spillere. Det blir vanskelig å tippe utfallet av ligaen i år også. Det virker som om de tre lagene i rødt - Liverpool, Manchester United og Arsenal - har innsett at de to i blått er såpass gode at de må forsterke lagene, sier Karlsen.

- VRIENT UTEN SUAREZ: Tor-Kristian Karlsen tror Liverpool vil svekkes uten Luis Suarez, og at forsterkningene de har hentet bare er «ok». Foto: AFP / NTB Scanpix
- VRIENT UTEN SUAREZ: Tor-Kristian Karlsen tror Liverpool vil svekkes uten Luis Suarez, og at forsterkningene de har hentet bare er «ok». Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

Manchester City har føyet keeperen Willy Caballero, midtbanemannen Fernando og forsvareren Bacary Sagna til spillertroppen i sommer.

(NTB)