Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avaldsnes solgte seg dyrt i 0-2-tap mot Hegerbergs Lyon

Avaldsnes måtte gi tapt for overmakten da Lyon vant 2-0 i mesterligaen, men gjestene måtte slite for seieren, og Ada Hegerberg forble målløs.

IMPONERTE: Avaldsnes-keeper Line Johansen var sitt lags beste spiller i mesterligakampen mot Lyon onsdag. Her stopper hun Eugénie Le Sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
IMPONERTE: Avaldsnes-keeper Line Johansen var sitt lags beste spiller i mesterligakampen mot Lyon onsdag. Her stopper hun Eugénie Le Sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyon har vunnet mesterligaen tre år på rad og flommer over av meritterte internasjonale stjerner både på banen og benken. Den oppgaven ble som ventet for stor for laget som er fjerde sist i norsk toppserie, men Avaldsnes ble ikke overkjørt.

Hegerberg, som forrige sesong satte ny mesterligarekord med 15 scoringer på Lyons vei til tittelen, kom til en håndfull sjanser, men fikk ikke ballen i mål.

Hjemmelaget sto lenge imot foran 2319 tilskuere på Haugesund stadion og hadde 0-0 til pause, men snaut fem minutter inn i 2. omgang sprakk nullen. Hjørnespark fra venstreback Selma Bacha hadde ført til mange av lagets sjanser før pause, og det var hennes serve fra høyre som ga 1-0.

Sist på ballen var Amandine Henry, som hoppet høyest inne i målgården og stusset ballen i lengste hjørne.

Avaldsnes-keeper Line Johansen var ellers meget god og stoppet mange Lyon-forsøk. En snau halvtime ut i første omgang kom gjestene til en dobbeltsjanse etter corner, men dansken reddet begge. Enda mer imponerende var hennes refleksredning da Hegerberg nikket fra kort hold i det 72. minutt.

Fem minutter senere punkterte Amel Majri kampen på pasning fra Eugénie Le Sommer. Det var ikke noe sprudlende Lyon-lag som viste seg fram i Haugesund, men laget hadde kvalitet nok til å hente med seg en trygg seier.

Avaldsnes greide ikke å skape noen virkelige sjanser på hjemmebane og vil ventelig få det enda tøffere i returkampen om to uker.

Hele Norges coronakart